Zvezda razbila očajni Partizan i otišla u finale ABA lige!

Autor:

Sport

06.04.2019

15:36 >> 18:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Crvene zvezde prvi su finalisti ABA lige. Izabranici Milana Tomića su u majstorici ubedljivo savladali Partizan sa 84:63.

RepublikaFoto: Starsport
Duel Nikolića i Čovića...

Crvena zvezda je zaslužena stigla do pobede. Domaćin je od početka meča bio daleko bolji rival, dok je Partizan odigrao jednu od najgorih utakmica u poslednjih nekoliko godina.

Crno-beli su vodili samo sa početnih 3:0 posle trojke Novice Veličkovića, posle toga sve je bilo u znaku Crvene zvezde. 

Srpski šampion će u borbi za titulu i Evroligu igrati protiv boljeg iz duela Cedevita Budućnost. 

Partizan je odigrao veoma lošu utakmicu, u jednom trenutku iz igre su šutirali 20 odsto iz igre, a na kraju su završili na oko 30 odsto. Zvezda je briljira u šutu za tri poena, pošto je pogodio 11 od 22.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Startos Perperoglu sa 18 poena, po 10 su postigli Čović i Dobrić, Odžo je imao devet, a Beron i Simanić osam poena.

RepublikaFoto: Starsport
Na terenu je danas postojao samo jedan protivnik...

Ekipu Andree Trinkijerija predvodio je Vanja Marinković sa 12 poena, Pejdž je postigao devet, dok su po osam imali Veličković, Zagorac i Janković.

Partizan je dobro zapoečo meč, trojkom Novice Veličkovića. Ali, usledila je furiozna serija Zvezde od 15:0. Crno-beli su igrali neorganizovano i nisu imali nikakvu ideju u napadu, dok su u odbrani bili još gori. Uspeo je Partizan da se nekako stabilizuje, pa je posle prvih 10 minuta imao prihvatljivih -8, 21:13.

Početak druge četvrtine je prelomio meč. Partizan je ponovo ušao u crnu fazu, a Zvezda je nošena Perperogluom sve više i više uvećavala prednost. Crno-beli nisu mogli da pogode ništa. Nije postojao nijedan košarkaš Partizana koji je mogao da zaustavi kola koja su klizila u provaliju, pa je Zvezda stigla do maksimalnih +19, 34:15. Mučenje Partizana se nastavilo i na poluvreme se otišlo sa rezultatom 44:28. Marinković i Veličković su "vukli" crno-bele, dok je Perperoglu na poluvremenu bio bez promašaja (6/6, 13 poena).

RepublikaFoto: Starsport
Centri Partizana su bili nemoćni pred njim... Majkl Odžo

Očekivalo se od Partizana da u trećoj deonici pokuša da se vrati u meč. Imali su košarkaši crno-belih nekolik prilika na početku da priđu na -10, ali nisu uspeli i utakmica je bila rešena. Zvezda je dodatno uvećala prednost, pa je na kraju treće četvrtine imala ogromnih +23, 64:41.

Zvezda je nošena podrškom domaće publike dominirala u četvrtoj četvrtini stigla do neverovatnih 78:43. Pokušali su crno-beli da obore Partizanov rekord i upišu pobedu od preko 41 razlike, ali nisu uspeli. Pejdž se kasno probudio, pogodio je nekoliko puta, pa je Partizan na kraju maksimalno što je mogao smanjio razliku.

Crveno-beli su na kraju zasluženo slavili i prošli u veliko finale, gde će probati da se izbore za Evroligu naredne sezone. Partizanu ostaje da izvuče pouke iz ovih mečeva, a ko zna šta bi bilo da su crno-beli bili prisebniji u završnici prve utakmice. Ovako, ipak, nisu mogli do podviga, ali imajući u vidu početak sezone, Partizan je izvukao maksimum iz dosadašnjeg dela sezone.

Tok meča mogli ste da pratite na našem sajtu

TOK MEČA:

IV ČETVRTINA

Kraj meča... Zvezda je zasluženo slavila i plasirala se u peto uzastopno finale u ABA ligi.

10. Janković ponovo fauliran, ima šansu za nove poene. Još jednom pogađa oba penala i smanjuje na 84:61. Pejdž poentira u kontra napadu i postavlja konačnih 84:63.

9. Pogađa i Rivers trojku, a na drugoj strani Pejdž ubacuje dvojku, 82:58. Odžo ruši sve pred sobom i stiže do 9 poena. Snažni centar zatima faulira Nikolu Jankovića, koji ovog puta pogađa samo jedan penal, 84:59. 

8. minut Zvezda polovična sa penala, a Marinković pogađa oba za 79:56. Brutalna rampa Simanića nad Pejdžom. 

7. minut Pejdž konačno pogađa prvu trojku, 78:49. Odžo greši, Partizan ima šansu da barem malo ublaži poraz, ipak Gagić pravi korake. Zvezda greši, pa Odžo namernim faulom zaustavlja Gagića, koji pogađa oba bacanja uz bodrenje navijača Zvezde. Marinković stavlja trojku, Partizan na minus 24, 78:54. 

6. minut Pejdž poentira, Zvezda na +33, a Gagić pogađa jedan penal i smanjuje na 78:46. Cirbes pravi još jedan faul u napadu.

5. minut Partizan nastavlja da greši, Renfro pravi faul u napadu. Sjajan prodor Čovića, Zvezda na maksimalnih +35, 78:43. Tajm-aut  traži Trinkijeri. 

4. minut Spektakularno kucanje Odža uz faul Marinkovića, Zvezda na neverovatnih +33. Renfro se ispucava i promašuje novu trojku, 76:43.

3. minut Perperoglu dominira, a onda Dobrić krade loptu Pejdžu, Zvezda na +30. 

2. minut Čović pogađa trojku za +26, 67:41. Očajni Pejdž ne može da pogodi ništa, a Zagorac pravi nesportsku nad Čovićem, prilika za Zvezdu da ode na +30. Čović pogađa oba penala, pa pravi grešku, 69:41. Pejdž konačno prekida seriju i postiže prve poene, 69:43.

1. minut Nastavlja se katastrofa Partizana. Lendejl je tri sekunde bio u reketu, pa Zvezda ima loptu. Nikolić pravi peti faul i završava meč sa samo 2 poena. Tajm-aut Trinkijerija. Jaramaz krade loptu, a Lendejl ponovo ne pogađa. 

III ČETVRTINA

10. minut Čović faulira Jaramaza, a bek Partizana ne može da pogodi nijedno. Perperoglu pogađa još jednu trojku, Zvezda na maksimalnih 23 poena prednosti, 64:41. Jaramaz greši, crno-beli se raspadaju.

9. minut Cirbes dva ofanzivna skoka, a kasnije i pogodak za 57:39. Gazi liniju Bandža Si, Partizan u velikom problemu. Simanić pogađa novu trojku, Zvezda opet na +20. 

8. minut Pejdž i Nikola Janković dobro sarađuju, 55:39. Četvrti faul Nikolića, Čović polovičan. Janković promašuje zicer, ali hvata loptu i biva fauliran. Centar crno-belih ponovo pogađa oba, 56:41.

7. minut Dobrić posle ofanzinog skokoa fauliran, pogađa oba. Jaramaz opet neprecizan za tri, Janković faulira Fajea u skoku. Senegalac oba promašuje bacanja, ostaje 55:37.  Ne koriste crno-beli svoje šanse, Janković pravi korake. Cirbes uzvraća faulom u napadu.

6. minut Katastrofalan promašaj Pejdža. Treći faul Lendejla na drugoj strani terena. Vraća se  Perperoglu, koji je dao 13 poena u prvom delu. Lendejl pravi još jedan faul, četvrti po redu, menja ga Janković. Jaramz lupa rampu Čoviću, a Janković pogađa za tri, 53:37.

5. minut Faje pogađa novu trojku i Zvezda ide na OGROMNIH +21. Veličković ispravlja Lendejla, 53:34. Lazić gubi loptu, a Davidovac pravi faul nad Jaramazom, Zvezda izlazi iz bonusa. 

4. minut Jaramaz fauliran na šutu za tri poena. Pogađa dva penala, Partizan opet na -16. Odžo ugurava loptu u koš, vraća na +18. Marinković još jednom neprecizan za tri poena.

3. minut Partizan i dalje nastavlja da promašuje trojke, a na drugoj strani loptu gubi Odžo.

2. minut Greše i Zvezda i Partizan, pa onda Lazić promašuje ceo koš. Beron iz nemoguiće pozicije pogađa za dva. Partizan ponovo greši, Davidovac u kontri za +18.

1. minut Drugo poluvreme krenulo je greškom Davidovca. Lep pogodak Zagorca, 44:30.

II ČETVRTINA

10. minut Si promašuje trojku i propušta šansu da dodatno smanji prednost večitog rivala. Dobrić polovičan sa penala. Marinković hrabro prodire i poentira, Partizan na minus 16, 44:28. Tomić je tražio tajm- aut. Beron je ostao sam na trojic, ali nije pogodio, pa posle prvih 20 minuta Zvezda vodi sa 44:28.

9. minut Simanić pogađa za dva, 43:23. Veličković konačno prekida seriju promašaja Partizana za 3, 43:26. 

RepublikaFoto: Starsport
Sjajna partija u prvom poluvremenu... Stratos Perperoglu

8. minut Novi faul Novice, Beron na liniji penala. Polovičan, Zvezda prvu put vodi sa 20 razlike. Jaramaz sa distance smanjuje na 41:23, tajm-aut Tomić. 

7. minut Perperoglu nezaustavljivo, Zvezda ponovo vodi sa 19 razlike. Tomić vadi Grka iz igre, Si ne pogađa trojku.

6. minut Perperoglu sipa sa svih strana, a na drugoj strani uzvraća Nikolić. Partizan je ima šansu da ponovo smanji prednost rivala, ali Nikolić pravi faul u napadu. 

5. minut  Simanić kažnjava to trojkom, Zvezda na +19. Partizan ponovo greši, Veličković pravi faul u napadu. Marinković konačno pogađa dva penala, 34:17. Perperoglu vara Marinkovića, Zvezda ponovo na +19. Jaramaz inteligentim potezom, smanjuje na 36:19.

4. minut Neverovatna greška Partizana, Perperglu za +16. U narednom napadu Cirbes faulira Zagorca na šutu za tru poena. Tomić dobija tehničku. Marinković promašuje bacanje, a zatim Zagorac promašuje sva tri. Očajni Partizan.

3. minut Rivers ponovo maši, a uzvraća mu očajni Pejdž. Cirbes okreće dvojicu, Zvezda na +11. Pejdž promašuje trojku, a Perperoglu pogađa, pa Zvezda ima maksimalnih +1, 27:13.

2. minut Janković dva puta promašuje u istom napadu, a Rivers na drugoj strani maši zicer. Zagorav postiže nove poene, Partizan ponovo na -9, 24:15.

1. minut Nervozan početak na obe strane, dve izugbljene lopte večitih rivala. Kej Si Rivers prekida to i pogađa trojku za 24:13.

I ČETVRTINA

10. minut Dobrić faulira Jankovića, a on pogađa jedan penal i smanjuje na 19:9. Zagorac krade loptu, a kasnije ga Simanić faulira i šalje na liniju penala. Pogađa oba Zagorac, 19:11. Perperoglu pogađa uz faul Nikolića, i promašuje dodatno bacanje, 21:11. Perperoglu pravi faul nad Jankovićem u poslednjoj sekundi. Ovoga puta pogađa oba, i smanjuje na 21:13.

9. minut Marinković iz prodora smanjuje prednost domaćina. Cirbes pravi faul u napadu, nova šansa za Partizan da dodatno smanji vođstvo Zvezde. Lendejl maši zicer, pa pravi faul nad Odžom, koji će izvesti dva bacanja. Odžo polovičan (18:8), ali Lendejl poklanja Zvezdi loptu. Čović maši trojku, Lendejl u skoku faulira Odža i ponovo ga šalje na liniju penala. Janković menja Lendejla, koji ima dva faula. Odžo opet polovičan, +11 za Zvezdu.

8. minut Zvezda gubi loptu, a u kontri Zagorac pravi faul u napadu. Neverovatan pogodak Čoviča, Zvezda opet na +11. 

7. minut Beron pogađa trojku, Zvezda na +12. Partizan konačno prekida seriju, Marinković polovičan sa penala, 15:4. U narednom napadu, Beron gubi loptu. Zagorac pogađa iz prodora, Partizan na -9.

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Pune tribine navijača Crvene zvezde

6. minut Veličković ponovo gubi loptu, Dobrić na drugoj strani pogađa trojku, maksimalnih +9 za domaćina. Marinković promašuje trojku posle tajm-auta Trinkijerija.

5. minut Pogađaju Beron i Dobrić, Zvezda vodi 9:3, a Partizan se muči u napadu.

4. minut Veličković bira loše rešenje u kontri, Zvezda sa druge strane promašuje trojke. 

3. minut Davidovac dovodi Zvezdu u vođstvo 5:3, a na drugoj strani Lazić pravi drugi faul.

2. minut Markus Pejdž nije uspeo da pogodi s poludistance. Mo Faje potom pogađa trojku, 3:3.

1. minut Prvi napad na utakmici imaju košarkaši Crvene zvezde. Branko Lazić nije uspeo da pogodi za tri poena. Na drugoj strani Veličković pogađa trojku, 0:3. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading