Nema brige za "orlove": Srbija ima najboljeg centra Evrolige!

Autor:

Sport

06.04.2019

09:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nikola Milutinov je ove sezone potpuno eksplodirao! Njegov Olimpijakos nije uspeo da se plasira u plej-of Evrolige, ali je naš mladi centar pokazao veliki kvalitet.

Nikola Milutinov

On je bio možda i jedina svetla tačka u ovom timu. Srbin je posle 30 kola ligaškog dela centar sa najboljim učinkom! Ima indeks korisnosti od 20,04 po utakmici. 

Od centara Milutinova sa indeksom korisnosti prate Jan Veseli (19,3), Arturas Gudaitis (18,7), Brendon Dejvis (17,47), Vensan Pojrie (16,37)... 

To nije sve... Kada je reč o svim igračima Milutinov je na drugom mestu. Ispred njega ja samo Majk Džejms sa prosečnim indeksom od 20,04.

Kada pričamo o skokovima, u toj kategoriji je najbolji Pojrije sa 8,1 skokom po utakmici, dok je naš Milutinov na 7,9 skokova.

Svetsko prvenstvo u Kini se bliži, ako svi centri budu na raspolaganju, selektor Aleksandar Đorđević će imati slatke muke da se odluči.  

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading