EVROLIGA: Slukas srušio Makabi trojkom uz zvuk sirene, Srbi nosili Bajern do pobede protiv Gran Kanarije!

Autor:

Sport

05.04.2019

21:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zvanično je završen regularni deo Evrolige. Poslednjeg dana takmičenja drama nije izostala, iako je sve bilo poznato. Kostas Slukas je pogodio trojku za pobedu protiv Makabija, Olimpijakos je deklasirao Darušafaku, dok su Bajern i Barselona zabeležili pobede na domaćem parketu protiv Gran Kanarije, odnosno Himkija.

RepublikaFoto: euroleague.net
Kostas Slukas

Izabranici Svetislava Pešića su do trijumfa protiv Himkija došli boljom igrom u poslednjih desetak minuta, pošto su do tada gosti iz Rusije držali kontrolu. 


Sam početak utakmice protekao je u neizvesnoj igri, ali je Himki uspeo da se odvoji i do kraja perioda čak stigle do dvocifrene prednosti. Vođstvo gostiju išlo je do 15 poena razlike, što je očigledno probudilo katalonski klub, koji je serijom 18:0 preokrenuo do kraja prvog poluvremena.

Barselonu je do trijumfa predvodio Pjer Oriola sa 14 poena, Kajl Kurik je dodao poen manje, a Adam Hanga i Ante Tomić po 12 poena. Kod Himkija, Čarls Dženkins i Sergej Monja su imali po 13 poena.

Košarkaši minhenskog Bajerna savladali su Gran Kanariju na svom parketu rezultatom 84:77. Ekipa Dejana Radonjića se na taj način trijumfom oprostila od elitnog takmičenja za ovu sezonu i Evroligu završava na 12. poziciji uz skor 14-16.

Derik Vilijams je predvodio nemačkog predstavnika sa 20 poena i 6 skokova, Vladimir Lučić ga je pratio sa 13 poena, a Peteri Koponen sa 10.

Nemanja Dangubić i Stefan Jović su upisali po 8 poena, a Jović je zabeležio i 8 asistencija. Za goste je Sim-Sander Vene imao 19 poena, a Džejkob Vajli 15.

I Olimpijakos je pobedom završio Evroligu. Pirejci su na svom parketu savladali Darušafaku ubedljivo 99:74 i takmičenje okončavaju na devetoj poziciji sa 15-15. Darušafaka ostaje poslednja sa 5-25.

Najdžel Vilijams-Gos je imao 18 poena za domaće, dok je Nikola Milutinov imao 16 i 6 skokova. Isti broj poena dao je i Zek Lidej. U redovima istanbulskog sastava, Berk Demir je bio najefikasniji sa 12 poena, a Džeremi Evans 11.

 

Košarkaši Fenerbahčea savladali su Makabi rezultatom 78:75 poenima Kostasa Slukasa u poslednjoj sekundi meča. 

Izabranici Željka Obradovića su još ranije obezbedili prvo mesto pred plej-of, dok Makabi posle raspleta utakmica u četvrtak nije imao šansu za plasman u četvrtfinale.


Upravo Slukas je bio najbolji u pobedničkom timu sa 22 poena, Luiđi Datome je dodao 17 poena i pet skokova, dok je Marko Gudurić utakmicu završio sa 13 poena i četiri skoka. Drugi srpski košarkaš Nikola Kalinić je za pola sata na terenu imao pet poena, uz 11 skokova.

Na drugoj strani, Tarik Blek je imao 23 poena i sedam skokova, dok je Skoti Vilbekin upisao 13 poena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading