Samo Novak može jednu stvar...

Autor:

Sport

05.04.2019

08:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kralja šljake Rafaela Nadala na omiljenoj podlozi može da pobedi samo Novak Đoković, prvi teniser sveta, smatraju stručnjaci.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rafael Nadal

Takmičenje na šljaci Novak i Rafa počeće u Monte Karlu 14. aprila. Nadal brani trofej, a Đoković je najavio da će igrati, mada je prvobitno planirao da takmičenje na šljaci počne tek u Madridu. 

Rafa je Rolan Garosu osvajao neverovatnih 11 puta, pa ne čudi zašto svi smatraju da je nepobevid. Ipak, ne svi. Postoje i oni koji veruju da Španac nije neranjiv i da neko može da ga pobedi.

Dejvid Mekfirson, trener finaliste Majamija Džona Iznera, smatra da je svetski broj jedan u stanju da poremeti Špancu planove u Parizu. 

- Mislim da je Rafa taj koji je glavni na šljaci. Jedini koji je pokazao sposobnost da mu parira u igri na ovoj podlozi je Novak. Ima tu sposobnost da uhvati taj top-spin forhend rano sa svojim dvoručnim bekhendom i tako poništi Rafinu snagu na šljaci. To su uvek fascinantni mečevi -  rekao je Mekfirson za "Njujork Tajms".

Pomenuti izvor navodi da se Đoković nikako ne sme otpisivati, iako nije briljirao na mastersima u Americi.

- Novak Đoković, svetski broj jedan, suočava se sa pitanjima posle ranih gubitaka u Indijan Velsu i Majamiju. Ali, on je osvojio tri grend slema zaredom i teško je izbrisati iz sećanja kako je Đoković igrao sa osnovne linije protiv Nadala u finalu Australijan opena - podsećaju Amerikanci. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading