Novicki spemio Dončiću blokče da hvata beleške od njega: Onda je shvatio...

Autor:

Sport

04.04.2019

10:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarni Dirk Novicki kaže da je želeo da bude mentor rukiju Luku Dončiću, ali da za tako nečim nije bilo previše potrebe zbog zrelosti mladog Slovenca.

RepublikaFoto: twitter.com/Dirk Nowitzki
Dirk Novicki

Novicki, koji je sa Dalas Meveriksima osvojio prsten 2011. godine, sa 40 godina igra verovatno poslednju sezonu u karijeri, a Dončić će verovatno biti najbolji ruki godine.

- On je mladi momak sa toliko samopouzdanja, tako da nema mnogo toga što mogu da mu kažem. Već ima i iskustvo i samopouzdanje u ključnim trenucima, sve ono za šta sam ja morao da radim. Poseduje i sposobnost da zaboravi ono što se desilo pre 5-10 sekundi i da napravi pravu stvar sa tim, a ta sposobnost obično se razvije mnogo posle 19-20. godine - rekao je Novicki i dodao:

- Ali van terena… Čoveče. On je još dete, nikada nije ozbiljan u vezi sa bilo čime, a nisam ni ja. Voli da se zabavlja, šalimo se u vezi sa svime sve vreme. Zabavan je momak i uživamo u zajedničkom vremenu.

Dirk ove sezone prosečno beleži 6,6 poena i 2,7 skokova, što je u velikom neskladu sa ostatkom njegove karijere.

- Ne gledam brojeve, ove sezone nije važna statistika. Decembar i januar bili su toliko loši za mene – zbog povrede mi noge nisu bile dobre, nisam imao snage i onda je teško šuterski ući u ritam. Za mene je bilo novo i to da ulazim sa klupe, ali drago mi je da poslednjih nedelja barem malo više ličim na sebe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading