Nova DRAMA u Pioniru - Partizan preživeo šut Davidovca i izjednačio na 1:1 u seriji!

Autor:

Sport

30.03.2019

17:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Partizan je u novoj neizvesnoj završnici savladao Crvenu Zvezdu sa 70:67 u drugoj utakmici polufinala plej-ofa ABA lige. Ovim trijumfom crno-beli su izjednačili rezultat u seriji na 1:1 i naredne subote u 20 časova igraće se odlučujuća utakmica, koja će odrediti finalistu ABA lige.

RepublikaFoto: Starsport
Branko Lazić i Vanja Marinković

Izgleda da ne može bez drame! Četvrti uzastopni večiti derbi odlučen je na jednu loptu, a ovoga puta ta lopta je odlučila da Partizan bude pobednik. Jako bitan detalj u finišu meča bila je trojka koju je pogodio Markus Pejdž iz teške pozicije na 01:17 do kraja meča. Međutim, ono što je presudilo bila su dva ofanzivna skoka u poslednjim trenucima meča koja je pokupio Džok Lendejl. Pejdž je pogodio dva bacanja za 70:67 na četiri sekunde pre kraja meča, a šut za produžetak promašio je Dejan Davidovac.


Kao i u prvom meču, i jedni i drugi su počeli nešto sporije i nervoznije. U uvodnih 6 minuta utakmice postignuto je ukupno samo 7 poena. Crno-beli su prvi uspeli da se „probude“ i preuzmu kontrolu utakmica, a Pionir je „proključao“ nakon trojke Radeta Zagorca u poslednjoj sekundi prve četvrtine za 13:9. Nastavili su izabranici Andree Trinkijerija sa dobrom igrom, a u prvom poluvremenu u redovima domaćeg tima najbolji je bio Vanja Marinković. 

U drugom delu igre viđena je rezultatska klackalica, a u finišu treće četvrtine Stratos Perperoglu zaradio je isključenje nakon svog drugog nesportskog faula. Ubrzo nakon toga i Bandža Si je završio susret pre vremena, zbog pet ličnih grešaka. Ključ za Partizan u ovom susretu bila je kontrola izgubljenih lopti, imali su ih samo 8! Takođe, veliki problem za gostujući sastav bila je realizacija slobodnih bacanja, koja je iznosila slabih 58% (14 od 24). 

Najbolji u redovima Partizana bio je ponovo Vanja Marinković, koji je ubacio 18 poena uz 3 asistencije. Džok Lendejl je upisao 10 poena uz 8 skokova (4 u napadu), Pejdž je postigao 8, a Veličković 7 poena.

Sa druge strane Stratos Perperoglu je ubacio 16 poena za samo 20 minuta provedenih na parketu, a pratili su ga Majk Cirbes sa 11 poena i 6 skokova, Bili Beron sa 7 poena, odnosno Filip Čović sa 6 poena i 7 asistencija.
RepublikaFoto: Starsport
Andrea Trinkijeri

KRAJ MEČA: rezultat 70:67


Četvrta četvrtina - 22:18


Dejan Davidovac je promašio trojku za produžetak - Partizan je pobedio 70:67!

10. minut -
Bili Beron je pogodio za tri poena na 44 sekunde pre kraja meča - 68:67! Lendejl je uhvatio dva ofanzivna skoka i doveo Partizan na korak od pobede. Pejdž je iskoristio oba slobodna bacanja i doneo +3 Partizanu na 4 sekunde do kraja. 

9. minut - Čović je promašio prvo, a pogodio drugo bacanje nakon što ga je prethodno faulirao Marinković. Markus Pejdž pogodio je jako težak šut za tri poena iz izlazne kretnje za +4 za Partizan na minut i po do kraja utakmice.

8. minut - Ognjen Dobrić pogodio je jedno od dva slobodna bacanja i tako smanjio prednost domaćeg tima na minus dva.

7. minut - Vanja Marinković je iznudio faul, a sa linije penala je vratio vođstvo Partizanu, nakon što je oba puta bio siguran. Serija Partizana nastavljena je poenima Lendejla na obruču, nakon što je Renfro asistirao.

6. minut - Jedna od najlepših akcija na utakmici delo je Čovića i Cirbesa koji su odigrali alej-up. Markus Pejdž je pogodio pod faulom i smanjio prednost na samo minus jedan.

5. minut - Bandža Si je napravio 5. faul i tako završio meč. Bili Beron je uspeo da poentira iz teške situacije nakon prodora. Renfro je probio u reket, a Cirbes ga je zaustavio prekršajem. Plejmejker crno-belih je iskoristio oba slobodna bacanja i smanjio rezultat na 58:60.

4. minut - Jak faul nad Lendejlom napravio je Stratos Perperoglu, a to mu je bila druga nesportska greška na meču, što automatski znači isključenje. Australijanac je iskoristio bacanje, a nakon toga i poentirao za potpuni priključak.

3. minut - Bolji period igre za gostujući sastav. Stigli su do maksimalnih +5 nakon poena Cirbesa, ali je odmah na drugoj strani Aleks Renfro postigao poene nakon prodora. Kej Si Rivers je ubacio 6. poen na drugoj strani.

2. minut - Novi sjajan potez Perperoglua. Ovoga puta pogodio je pod faulom Marinkovića iz okreta, ali nije uspeo da realizuje dodatno bacanje. Ima skromnih 3 od 8 sa linije penala.

1. minut - Cirbes je otvorio poslednju četvrtinu svojim poenima, a Marinković je nastavio da "rešeta" trojkama, vezao je 9 poena pogotkom za tri poena. Perperoglu je iskoristio samo jedno slobodno bacanje nakon što je bio fauliran pri šutu za tri poena.
 

RepublikaFoto: Starsport

Treća četvrtina 14:22

10. minut -
Kakav potez Vanje Marinkovića, pogodio je trojku pod faulom Riversa, iskoristio dodatno bacanje i doneo izjednačenje Partizanu. Međutim, imala je Zvezda odgovor na suprotnoj strani. Perperoglu je pogodio trojku, a Marinković je novim poenima sa linije penala izjednačio na 49:49 - kraj treće četvrtine!

9. minut - Filip Čović pogodio je za tri poena nakon lepe akcije izabranika Milana Tomića, a u narednom napadu Branko Lazić je doneo preokret Zvezdi, nakon što je uspešno realizovao dva slobodna bacanja. Nastavili su se nešto lošiji napadi Partizana, a Čović je dobio priliku da uveća prednost svoje ekipe sa linije penala, što plejmejker gostiju nije propustio.

7. minut - Veličković je u reketu faulirao Majka Cirbesa, a Nemac je nakon promašenog prvog, realizovao drugo slobodno bacanje. Đorđe Gagić je dobio priliku da stigne do nešto lakših poena sa linije penala, ali je povremeni reprezentativac Srbije imao polovičan učinak. Zvezda je nakon sjajne akcije iz auta stigla do lakih poena, ponovo Perperoglu - 40:39.

5. minut - U trenucima kada je Zvezda bila u boljem ritmu, Novica Veličković postigao je prvu trojku na utakmici i tako vratio osetljiviju prednost svom timu. Kapiten crveno-belih je imao odgovor na drugoj strani i pogodio je za tri poena.

4. minut - Nakon nešto više od tri minuta igre u drugom delu meča Partizan je stigao do prvih poena. Iz tranzicije nakon sjajnog prodora poentirao je Aleks Renfro za 36:32.

3. minut - Ponovo je Partizan u ranoj fazi četvrtine ispunio bonus, a Majkl Odžo postigao je prve poene iz igre u drugom poluvremenu i to nakon izuzetno teškog šuta. Novi problem za goste je čevrta lična greška koju je napravio Bili Beron. Nakon toga, Rivers je poentirao nakon prodora i smanji na minus dva.

1. minut - Drugo poluvreme počelo je faulom u napadu Bandže Sija. Meč je na kratko prekinut zbog upotrebe pirotehničkih sredstava, a prve poene u drugom delu igre postigao je Majkl Odžo sa linije penala.  I drugi napad zaredom u drugom poluvremenu domaći tim završio je faulom u napadu. Ovoga puta to je učinio Zagorac, kojem je to bila treća lična greška.

RepublikaFoto: Starsport
Bandža Si u borbi za loptu.

Druga četvrtina - 21:18

10. minut - Veliki problem za Crvenu zvezdu, pošto je Bili Beron napravio svoj treći faul na utakmici. Vanja Marinković je iskoristio oba slobodna bacanja i povećao prednost domaćeg tima. Crno-beli imaju 7 od 13 sa linije penala. Lendejl je nakon ofanzivnog skoka uspeo da poentira u poslednjoj sekundi prvog poluvrema. Rezultat prvog dela igre je 34:27!

9. minut - Nikolić je vezao dve trojke, doneo prednost timu Andree Trinkijerija i potpuno raspalio Pionir. Ognjen Dobrić pokupio je promašaj Berona za tri poena i poentirao pod košem, a odmah na drugoj strani Lendejl je stigao do novih poena.

8. minut - Nikolić je doneo izjednačenje Partizanu pogotkom za tri poena. Perperoglu je na drugoj strani poentirao nakon prodora, a isti odgovor imao je Marinković na suprotnoj strani.


6. minut - Davidovac je poenima pod košem prekinuo period od dva minuta bez poena na obe strane i doneo Zvezdi seriju od 7:0. Iskoristio je i dodatno slobodno bacanje.

4. minut - Boriša Simanić pogodio je pod faulom Alekseja Nikolića i nakon pogođenog slobodnog bacanja doneo izjednačenje ekipi Milana Tomića. Nikola Janković na drugoj strani promašio je oba slobodna bacanja - 20:20.

3. minut - Sjajnu blokadu udario je Davidovac Ognjenu Jaramazu, a crno-beli su ispunili bonus već posle nepuna dva i po minuta igre u drugoj deonici. Cirbes je nakon dobre akcije iz auta stigao do svojih novih poena. Marinković je sjajno prošao po čeonoj liniji i izbacio pas za Jaramaza koji je pogodio otvorenu trojku iz kornera za vođstvo Partizana 20:15.

2. minut - Nestvarnu trojku sa devet metara pogodio je Vanja Marinković iz step-beka preko Cirbesa. Perperoglu je preuzeo stvari u svoje ruke i stigao do svog četvrtog vezanog poena nakon prodora.

1. minut - Nesportski faul napravio je Stratos Perperoglu udarivši laktom Zagorca. Krilo Partizana je iskoristilo jedno od dva slobodna bacanja. Grk je nakon toga uspeo da se upiše u listu strelaca nakon dobre asistencije Davidovca.
 

RepublikaFoto: Starsport

Prva četvrtina - 13:9 

10. minut - Bili Beron je pogodio sa distance za izjednačenje, da bi u narednom napadu Lendejl iskoristio jedno bacanje. Rade Zagorac je fantastičnom trojkom u poslednjoj sekundi doneo prednost Partizanu na kraju prve četvrtine - 13:9!

9. minut - Majk Cirbes faulirao je Sija na šutu za tri poena, a Bandža je uspeo da realizuje dva penala i poveća prednost svoje ekipe. Cirbes je prekinuo dug niz bez poena svoje ekipe i poentirao igrom leđima. Stefan Janković je pogodio jedno bacanje i doneo prednost Partizanu 9:7.

8. minut - Bandža Si je postigao svoje prve poene ispod koša, Zvezda 6 minuta bez poena.

6. minut - Veličković je napao Riversa u mis-meč situaciji i poenima prekinuo dugački niz bez koša na obe strane.

5. minut - Već puna tri minuta nema poena na obe strane, igra se poprilično čvrsto, sa slabim procentom realizacije.

4. minut. - I jedni i druge imaju ponovo problema na početku da pronađu ritam. Gotovo identičan početak kao i na prošloj utakmici sa puno promašaja na obe strane.

2. minut - Mohamed Faje pogodio je sa centralne pozicije za tri poena i doneo mini seriju svom timu od 5:0.

1. minut - Đorđe Gagić otvorio je meč poenima nako dobre igre leđima, a na drugoj strani poentirao je Kej Si Rivers sa poludistance.

UOČI MEČA:

Pre nedelju dana viđena je fantastična utakmica na istom mestu, samo sa "delijama" na tribinama. Meč koji je okončan tek nakon produžetka i sjajne role Bilija Berona u dodatnih pet minuta utakmice. Crveno-beli su slavili rezultatom 106:101, a nakon regularnog dela bilo je 85:85. Prethodno je Aleks Renfro odveo meč u produžetak pogotkom sekund pre kraja meča.


Sjajnu rolu u ekipi Milana Tomića imali su Filip Čović i Dejan Davidovac, koji su svojim potezima uspeli da pomognu svom timu da se vrati u meč nakon minusa od 11 poena tokom treće četvrtine. Identičnu prednost imala je i Zvezda tokom prvog poluvremena. Sa druge strane blistao je Vanja Marinković, a problemi za Partizan nastali su u produžetku kada je Džok Lendejl "zaradio" petu ličnu grešku.

RepublikaFoto: republika
Dvorana "Aleksandar Nikolić" ispunjena je 30 minuta pre početka meča.

 

Ukoliko tim Andree Trinkijerija stigne do pobede na ovom susretu, treća - odlučujuća utakmica biće odigrana 6. aprila u 20 časova. Ovo će biti peti večiti derbi ove sezone, a u prethodna četiri - crveno-beli su ostvarili tri pobede (sve su se odlučivale na jednu loptu). Crvena zvezda je regularni deo sezone završila na prvoj poziciji sa učinkom 21-1, dok je Partizan bio četvrti sa skorom 14-8.

U dosadašnjem toku ABA lige Zvezda postiže 86,1 poen po meču, dok Partizan ubacuje 81,7 poena po utakmici. Kada je reč o procentu šuta za tri poena crveno-beli su na 37%, dok je Partizan na nešto manje od 34% realizacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading