(VIDEO) Hrvati ogorčeni - Sve je to ista štala: Ražnatović na udaru zbog dodele MVP titule Bitadzeu!

Autor: Jutarnji list

Sport

25.03.2019

18:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Goga Bitadze je dobitnik laskavog priznanja MVP regionalne ABA lige, ali Hrvati se ne slažu sa ovim izborom. Hrvatski portal "Jutarnji list" imao je prilično oštar komentar na račun MVP priznanja košarkaša Budućnosti, koji je nedavno nosio dres Mega Bemaksa. Propisno je isprozivan menadžer i vlasnik Mege Miodrag Ražnatović, a oglasio se i "oštećeni" košarkaš Zadra, Luka Božić.

RepublikaFoto: Starsportphoto/Srđan Stevanović
Vlasnik Mega Bemaksa

- Iako je Luka Božić, Zadrovo krilo, zaključio osnovni deo sezone u ABA ligi kao najbolji igrač po valorizaciji i prvi skakač tog takmičenja, iako je do sada za takvog igrača bila praksa da ga službeno proglase kao MVP-ja lige, ovaj se put to nije dogodilo. Božić je u borbi za ostanak sa Zadrom, a Goga Bitadze iz Budućnosti (prvom delu sezone u Megi) u borbi za titulu, pa je izabran za MVP-ja, iako su mu brojke slabije od Božićevih - navodi se u tekstu Jutarnjeg lista, uz opasku da nije sve u brojkama, već i da ima veze sa menadžerom.

Navodi se kako se sve čini da Goga Bitadze dobije što jači CV kako bi izašao na NBA draft sa bolje pozicije.

- Sve će to pomoći i Mišku Ražnatoviću, njegovu menadžeru. Taj ga je iz Mege prebacio u Budućnost, u doba sezone kada je Mega bila u ABA ligi kandidat za plej-of. No, kako je taj menadžerski klub već sezonama u statusu "radničkog" u prvom delu sezone, a "trgovačkog" u drugom, Ražnatović je procenio da će Bitadze biti u boljem izlogu u Evroligi, u kojoj Budućnost ionako više nije imala šanse.

No, silno je nezadovoljan što isti taj Gruzijac ne igra punu minutažu i nema ovlašćenja u ABA ligi. Uostalom, rekao je pre nekoliko dana, “Bitadze je odličan šuter za tri poena, ali njegov trener se iznervira kad on šutira trice".

RepublikaFoto: Aba-liga
Goga Bitadze, desno

Megini igrači su, pritom, delovali kao da imaju naredbu da na Bitadzeu ne igraju obranu. Sve je to ista štala. Taj Bitadze će se, uostalom, kad se okonča ABA plej-of, vratiti u Megu i igrati tamo srpsko prvenstvo. Nemoguće? Ma nije nemoguće, to je jednostavno tako - navodi se uz pitanje da li bi Luka Božić bio MVP da je njegov agent Miško Ražnatović.

Nakon svega, oglasio se i Božić video porukom na svom Jutjub kanalu.

- Ovo me je pogodilo, nepravda me je pogodila, pa moram napraviti video. Svugde pišu da sam zakinut jer sam imao najbolji indeks, već 20 godina se to dodeljuje najboljem po ekipu, nebitno da li ekipa ispadne ili je prva. Ove godine, ja sam taj, ali zbog privatne lige koju vode neki menadžeri, nagrada je dodeljena drugome. Nemojte me pogrešno shvatiti, odličan je igrač, ali jednostavno, moramo se držati pravila - poručio je Božić, a njegovu celu izjavu možete pogledati na video snimku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading