EVROLIGA: Kalates nosio PAO do pobede, Baskonija srušila šampiona Evrope!

Autor:

Sport

22.03.2019

21:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izuzetno zanimljivo bilo je u 28. kolu Evrolige - Himki, Baskonija i Panateneikos ostvarili su veoma bitne pobede i ostali u trci za plej-of.

RepublikaFoto: twitter.com/Baskonia

HIMKI - MAKABI 71:76

Prva utakmica dana odigrana je u okolini Moskve, gde je Makabi uz mnogo muka savladao Himki rezultatom 76:71. Izabranici Janisa Sfeiropulosa nisu dobro otvorili meč, te je domaća ekipa već u prvoj četvrtini stigla do maksimalnih +13. Ruski tim je vodio tokom prvog poluvremena, da bi Makabi uspeo da preokrene u drugom delu igre. Kod pobedničke ekipe najkorisniji je bio Džoni O'brajant sa 16 poena i 11 skokova, Majkl Rol postigao je 17, dok je Anđelo Kalojaro imao učinak od 13 poena i 9 skokova. Kod Himkija istakao se Aleksej Šved sa 17 poena, dok je Džordan Miki dodao 14.

BASKONIJA - REAL MADRID 86:76


Domaći tim je od prvog minuta utakmice kontrolisao tempo i držao aktuelnog šampiona Evrope na distanci. U jednom trenutku treće deonice je bilo maksimalnih +16 za izabranike Velimira Perasovića. 
Baskoniju je do trijumfa predvodio Luka Vildosa as 20 poena, Vensan Pojrije je dodao 19 poena i 16 skokova, a Johanes Fojgtman 13 poena i 12 skokova. Na drugoj strani, Trej Tompkins je imao 17 poena, jedan više od Džejsija Kerola, dok je srpski centar Ognjen Kuzmić za 10,5 minuta imao osam poena i četiri skoka. Slovenac Klemen Prepelič je utakmicu završio sa devet poena.

ŽALGIRIS - DARUŠAFAKA 94:67

Žalgiris je utakmicu praktično rešio u prva četiri minuta druge četvrtine, pošto je napravio seriju 13:0 i došao do prednosti 35:18. Od tog trenutka, šampion Litvanije je postepeno povećavao prednost, u jednom trenutku je imao i plus 32, pa je zasluženo došao do 13. trijumfa ove sezone. Petorica igrača Žalgirisa imala su dvocifreni učinak, a među njima je najbolji bio Brendon Dejvis sa 13 poena i pet skokova, dok su po 12 poena dodali Dion Tompson, Nejt Volters i Arturas Milaknis. Na drugoj strani, Džeremi Evans je upisao 14 poena i pet skokova, dok je Muhamad Bajgul imao 11 poena.

MILANO - PANATINEIKOS 83:95

Domaći tim se odlično držao do druge polovine trećeg perioda, kada je šampion Grčke napravio seriju 13:0 za četiri minuta. Ispostavilo se da potom Armani nije uspeo da se vrati u utakmicu, pa su gosti stigli do 15. trijumfa ove sezone. Panatinaikos je predvodio Nik Kalates sa 27 poena, 14 asistencija i osam skokova, Kit Lengford je imao 17 poena, a Dešon Tomas 15. Na drugoj strani se istakao Mindaugas Kuuminkas sa 17 poena i šest skokova, dok je Majk Džejms upisao 16 poena. Srpski košarkaš Vladimir Micov je za 27 minuta imao 11 poena, pet skokova i tri asistencije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading