LEGENDA KOŠARKE DIGAO GLAS: Sistem na dve pobede u polufinalu ABA lige nije pravedan

Autor:

Sport

21.03.2019

14:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Još samo dva dana ostalo je do početka polufinalne serije plej-ofa ABA lige. Seriju otvaraju Crvena zvezda i Partizan u subotu u "Pioniru", a dva dana kasnije Cedevita će u Zagrebu dočekati branioca titule, ekipu Budućnosti.

RepublikaFoto: Starsport
Žarko Paspalj

U susret ovim mečevima, oglasio se naš proslavljeni košarkašŽarko Paspalj, ambasador ABA lige. On nije zadovoljan aktuelnim sistemom takmičenja u polufinalu plej-ofa, a uz prognozu duela Zvezde i Partizana, objasnio je i zbog čega i šta bi trebalo da se promeni.

- Teško je prognozirati, iako je Zvezda favorit, pokazuje to cele sezone. Partizan igra uglavnom mečeve na jednu loptu. Ali sistem na dve dobijene utakmice nije pravedan, bolji je na tri. Izgubiš kad si domaćin i ćao, pa-pa, a sezona staje u tu utakmicu. Nemaš popravni ispit. Da je to dobro u NBA bi igrali na dve, a ne na četiri pobede - objašnjava Paspalj u izjavi za ''Žurnal''.

Podsetimo, pre par godina je sistem završnog dela takmičenja promenjen baš zato da bi sve bilo pravednije, pa je umesto fajnal-fora uveden plej-of.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading