Španci u strahu od "Orlova": Srbija je jaka skoro kao i Amerika!

Autor:

Sport

19.03.2019

09:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reorezentacija Srbije dobro je prošla na žrebu za SP u Kini.

RepublikaFoto: starsport
Španci cene njegove momke... Aleksandar Đorđević

Naši košarkaši na startu takmičenja igraju sa Italijom, Angolom i Filipinima. Ukoliko sve prođe po planu u drugoj fazi takmičenja čeka će nas, između ostalih, i duel sa Špancima.

Selektor "Crvene furije" Serđo Skariolo izuzetno ceni srpsku reprezentaciju i svrstava je u red najvećih favorita za najviši plasman u Kini.

- Stavljam Srbiju samo korak iza Sjedinjenih Američkih Država. To činim zato što znam dobro ovog protivnika i njegove igrače, a koliko mogu da čujem svi oni žele da budu prisutni u Kini. Rekao bih da je ovaj tim skoro na nivou SAD-a. Ne na istom, ali skoro da je tako.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Serđo Skariolo

On je pričao i o potencijalnom susretu Srbije i Španije u drugoj fazi SP.

- Druga faza će biti vrlo komplikovana. Igraćemo protiv jednog od kandidata za titulu (Srbija). Moramo da budemo spremni. Italija je dobar tim. Filipini i Angola su tu. Za mene, Srbija je najjača nacija iza SAD-a. Igraćemo ponovo protiv te reprezentacije, tako da u tom momentu moramo da budemo na vrhuncu forme - kaže Skariolo.

Legenda španske košarke Horhe Garbahosa, takođe, ima visoko mišljenje o našim momcima.

- Posle grupne faze ćemo se susresti sa kvalitetnim protivnicima kao što su Italija ili Srbija, s tim što je Srbija jedan od kandidata za titulu prvaka sveta.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading