LEGENDARNI AMER DRHTI OD "ORLOVA" PRED ŽREB ZA MUNDOBASKET

Autor:

Sport

16.03.2019

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na ovom turniru, više nego na svakom prethodnom, postoji šansa da SAD ne budu pobednik, poručio je Kobi Brajant.

Kevin Durent i Miloš Teodosić

U četvrtak su Nemanja Bjelica i Bogdan Bogdanović uglas istakli da će Srbija na predstojećem Mundobasketu u Kini (31. avgust - 15. septembar) imati istorijsku šansu da osvoji zlatnu medalju. Pred subotnji (11.30, Sport klub 1) žreb grupa za Svetsko prvenstvo,legendarni američki košarkaš Kobi Brajant (promoter šampionata) poručio je "drim-timu" da sa "orlovima" nema šale i da Srbija poseduje kvalitet potreban da prekine dominaciju SAD.

- Mislim da Srbija može da pobedi SAD na ovom turniru - odgovorio je na direktno pitanje o šansama naše selekcije Kobi i dodao:

- Svako svakog može da dobije u Kini. Moramo da budemo oprezni i spremni, jer možemo da izgubimo. Uvek postoji mogućnost da Amerika ne osvoji zlato. Na ovom turniru više nego na bilo kom prethodnom. Čak bih rekao da su šanse prilično velike.
 

NBA PETORKA

U poslednja dva finala Ameri su slavili ubedljivo protiv našeg tima. Na Mundobasketu 2014. bilo je 129:92, a na Olimpijskim igrama u Riju (96:66). Sada je situacija malo drugačija jer Saša Đorđević može da računa na NBA petorku (Teodosić, Bogdanović, Bjelica, Jokić, Marjanović), koja je iskustvo skupljala preko bare. Sve pod uslovom da se Nikola Jokić konačno pojavi na poziv selektora. Takvom scenariju nada se i košarkaški stručnjak Vlade Đurović, koji tvrdi da od toga zavise šanse Srbije u Kini.

- Ako dođe Jokić, onda možemo da igramo s njima i da ih pobedimo u jednoj utakmici. Zašto da ne. Imamo veliku šansu. Niko drugi nije u stanju da ih ugrozi. Pitanje je u kakvom će sastavu oni doći, mada, ako se pojave Džejms, Kari, Durant i ostali, biće veoma teško - rekao je Đurović za Srpski telegraf.

Đurović: Ako dođe Jokić, onda možemo da igramo sa Amerima i da ih pobedimo

ŽREB MANJE BITAN

Košarkaši Srbije naći će se u drugom šeširu zajedno sa Argentinom, Litvanijom i Grčkom i moći će da ukrštaju sa 3. šeširom (Rusija, Australija, Brazil, Italija), 6. šeširom (Kanada, Crna Gora, Filipini, Koreja), i 7. šeširom, u kom su Nigerija, Senegal, Novi Zeland i Angola.

- Od žreba neće mnogo zavisiti. Nema tamo selekcija koje mogu da nas iznenade. Nisu to u stanju ni Litvanci ni Argentinci - smatra Đurović.

ŠEŠIRI ZA ŽREB

1) Kina, SAD, Španija, Francuska

4) Portoriko, Turska, Dominikanska Republika, Venecuela

5) Nemačka, Češka, Poljska, Iran

8) Japan, Jordan, Tunis, Obala Slonovače

2) Srbija, Argentina, Litvanija, Grčka

3) Rusija, Australija, Brazil, Italija

6) Kanada, Crna Gora, Filipini, Južna Koreja

7) Nigerija, Senegal, Novi Zeland, Angola

* Ekipe iz prvog šešira ukrštaju sa 4, 5, i 8. šeširom

* Selekcija Srbije ukršta sa 3, 6 i 7. šeširom

POTENCIJALNA GRUPA SMRTI

Srbija, Australija, Kanada, Nigerija

NAJLAKŠA MOGUĆA GRUPA

Srbija, Brazil, Filipini, Angola

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading