Nema Tea, ali nema ni problema: I ITALIJA PALA PRED SRBIJOM!

Autor: sportske.net/Republika

Sport

23.08.2017

17:53 >> 18:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šesta utakmica na pripremama i šesta pobeda! Košarkaši Srbije su uspeli da se izdignu iz svih problema sa povredama i još jednom slave tokom priprema. Ovoga puta pala je Italija rezultatom 73:65 uz sjajnu rolu centra Bobana Marjanovića.

RepublikaFoto: Starsport
Marjanović (u sredini) je bio nerešiva enigma za Italijane

Odbrana našeg tima je bila veoma slaba u prvoj četvrtini, naši košarkaši su se mučili sa Belinelijem, imali su u napadu dosta izgubljenih lopti što se odrazilo i na rezultat, Italijani su vodili sa 24:22.

Ipak, u nastavku nešto drugačija priča, naši su krenuli nešto agresivnije na Italijane u odbrani, Boban Marjanović je bio nerešiva enigma, postigao je ukupno 14 poena u prvom poluvremenu.

Srbija je nakon 20 minuta vodila sa 40:30, ali nije imala rešenja za Belinelija koji je igrao fantastično.

Veoma loš početak treće deonice naše reprezentacije, postigli smo samo 2 poena za 4 minuta, a trojkom Datomea Italijani stižu do 49:42.


Onda na scenu stupa Boban Marjanović zajedno sa Bogdanom Bogdanovićem, Srbija je preuzela prednost veoma brzo i stigla do 59:56.

Poslednju deonicu naš tim je počeo sjajno, Bogdan je vezao pet poena, imali smo i najveću prednost do tada od +8, 64:56. Kada je Lučić pogodio 2+1 uz namernu ličnu grešku, Srbija je imala 69:60 na 5 minuta do kraja.

Bili su Italijani još u igri, imali su tri napada na 69:63, dve promašene trojke, a vreme je polako odmicalo, nakon poena Štimca bilo je 71:63 za našu reprezentaciju na 2 minuta do kraja.


Boban Marjanović je imao 21 poen i 8 skokova, Lučić je dodao 12 poena, a Bogdanović 10. Na drugoj strani Belineli najbolji sa 20 poena.

Sledeći meč na turniru je protiv Gruzije u četvrtak od 17.30.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading