Budućnost rutinski dobila Megu - sprema se večiti derbi u polufinalu!

Autor:

Sport

11.03.2019

18:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Budućnosti savladali su Mega Bemaks na gostovanju u Sremskoj Mitrovici rezultatom 77:70 u okviru 21. kola ABA lige.

RepublikaFoto: Starsport
Jasmin Repeša, trener Budućnosti

PRVO POLUVREME

Prvo poluvreme obeležila je čvrsta igra na obe strane i ne baš veliki broj poena. Budućnost je nametnula svoj ritam igre i nikako nije dozvolila domaćoj ekipi da pređe u vođstvo, iako su izabranici Dejana Milojevića u nekoliko navrata uspevali da izjednače.

 


Čak 20 izgubljenih lopti kombinovano viđeno je u prvom delu igre (11 za Budućnost), a takođe i loši procenti šuta za tri poena na obe strane. Mega je imala 1 od 11, a gosti 2 od 10. Međutim, Goga Bitadze je u potpunosti obeležio prvo poluvreme, odigravši sjajnu partiju. Imao je učinak od 11 poena, 5 skokova i 3 blokade uz odličnu igru na oba kraja parketa. 

 

 

Utakmicu u Sremskoj Mitrovici između Mege i Budućnosti posmatralo je 19 NBA skauta iz 10 različitih ekipa.

DRUGO POLUVREME

Od početka drugog perioda videlo se da izabranici Jasmina Repeše drže kontrolu meča u svojim rukama. Na 3 minuta do kraja treće deonice stigli su do dvocifrene prednosti koju praktično nisu ispuštali do kraja utakmice, kada je Mega u poslednjem minutu uspela da se spusti na minus šest. U jednom trenutku poslednje deonice gosti iz Podgorice imali su i +14, ali blagi pad u igri nije značajnije uticao na konačan ishod.

Bez dileme, igrač utakmice bio je već pomenuti Gruzijac Goga Bitadze koji je na kraju ostvario učinak od 22 poena (9/13 iz igre), 8 skokova (5 u napadu) i 3 blokade protiv svog bivšeg kluba. Pratili su ga Edvin Džekson i Noris Kol sa po 12 poena, s tim što je nekadašnji plejmejker Majamija uz to dodao i 6 asistencija. Erl Klark se mučio sa šutom, ali je na kraju stigao do 10 poena i 8 skokova. 


U redovima Mege, koja je imala slabih 3 od 25 za tri poena, istakao se Edin Atić dobrom igrom u drugom poluvremenu. Upisao je 15 poena, 11 skokova i 6 asistencija, ubedljivo najbolji učinak u svojoj ekipi. Pored njega, Zoran Nikolić je postigao 14 poena i uhvatio čak 5 ofanzivnih skokova, dok je Nikola Mišković imao 10 poena i 8 skokova uz skromnih 3 od 16 iz igre.



Budućnost u poslednjem kolu u "Morači" dočekuje Cibonu, dok će Mega gostovati Crvenoj zvezdi u dvorani "Aleksandar Nikolić". Kako sada stvari stoje aktuelni šampion ABA lige će regularni deo sezone završiti na trećoj poziciji, što znači de ćemo gledati večiti derbi između Crvene zvezde i Partizana već u polufinalu. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading