Kako će "grobari" reagovati: Dule Vujošević otkrio ZAŠTO je preuzeo Crvenu zvezdu!

Autor: Informer.rs, Republika

Sport

06.03.2019

13:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarni trener Partizana i ljubimac "grobara" Duško Vujošević otkrio je zašto je u sezoni 1991/1992. pristao da bude trener velikog rivala Crvene zvezde

RepublikaFoto: Starsport
Ljubimac Grobara... Duško Vujošević

Priznao je Dule da je malo želeo da se osveti crno-belima.

- Ono su bila drugačija vremena. Ja sam te godine posle Španije se vratio u Partizan. Malo je falilo da crno-beli ispadnu te godine iz lige. Da ne pominjem ko je vodio tim tada, jer je u pitanju moj prijatelj. Kada sam se vratio, postavljen je cilj da uđemo među četiri, ušli smo i u finale plej-ofa. Posle toga, oni su, imajući konflikt sa jednim od glavnih igrača, gde nisam naišao na saradnju kluba da to bude rešeno na najbolji mogući način. Tada su mi rekli da bi bilo moralno da ponudim ostavku. Ponudio sam je, oni su prihvatili, a kasnije su opravdali tu smenu jer su postali prvaci Evrope. Međutim, ja im nisam baš oprostio, nisu ispoštovali dogovor, neke materijalne obaveze koje su imali. Na poziv Zvezde, otišao sam tamo vrlo rado, iz neke želje da se na neki način osvetim. Igrali smo finale plej-ofa, izgubili od Partizana, ali je ta ekipa posle dva puta bila prvak one krnje Jugoslavije - otkrio je Dule u intervjuu u emisiji "crno-beli" svet.

Vujošević je pričao o mnogim stvarima, pa je priznao da je često preterivao u polemici sa predsednikom Crvene zvezde Nebojšom Čovićen, ali i da gaji svoja neprijateljstva

- Bilo je bespotrebno često, posebno sa moje strane. Ali kada radite taj posao ekipa nije plaćena oni u drugoj situacija pa moj tempeeramet ....Sve dodatno iritira ponekad se ne suzdržite. Kao što je Musolini govorio koliko neprijatelja toliko i časti. Ja gajim svoja neprijateljstva. Čović je sposoban, ima radnu etiku, inteligentan je nema skrupula. Dugo je u košarci, mnogo je bio značajn za uspon Zvezde. Ali je apsolutista - kazao je Vujošević.

Iskusni stručnjak otkrio je i koje trenere koji su trenirali Zvezdu ceni.

- Cenim Sagadina, Pešića, Radonića, koji je posto je odličan trener - dodao je Vujošević.

RepublikaFoto: Starsport
Bogdan je posle ovoga proigrao

Iskusni stručnjak prokomentarisao je i njegov specifičan rad sa mladim igračima, tačnije, vaspitne mere koje je delio. Na svojoj koži ih je osetio Bogdan Bodganović. 

- Uvek sam voleo da radim sa talentovanim igračima. Osečao sam se da ih vaja, vaspitavam na terenu i van njega. Imali su dobrog trenera, ali su ti mladi igrači me činili još boljim trenerom. Ali, sport je rat. Bez brutalnosti nema pobednika - objasnio je Vujošević.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading