RASPAD SISTEMA U HRVATSKOJ! Rađa i Petrović u verbalnom klinču

Autor: Informer.rs

Sport

05.03.2019

19:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatska košarkaška reprezentacija nije uspela da se plasira na Svetsko prvenstvo u Kini, a na prvog čoveka Stručnog saveta tamošnjeg Košarkaškog saveza, Dina Rađu, obrušio se bivši selektor Aco Petrović.

RepublikaFoto: Starsport
Aco Petrović

- Stručni savet kao takav ne postoji. Postoji samo predsednik Stručnog saveta koji gotovo autonomno donosi sve odluke. Radi se o Dini Rađi. On mi je svojevremeno rekao: "OK, ti si taj''. Instalirao je Skelina, nakon početna dva prozora brzo ga je pomerio pa postavio Anzulovića. Nakon što Anzulović podnese izveštaj, odnosno nakon što se vidi hoće li Cedevita igrati Ecroligu ili ne, Anzulović će dobiti otkaz i neko novi, čitate između redova, dobiće u ruke reprezentaciju Hrvatske. Tri zadnje Rađine odluke su pogrešne. Tri od tri, nakon što je prethodno 10 godina devastirao Split, više nema dovoljno kvalitetnih referenci da radi taj posao koji ovog trenutka obavlja -  oštar je bio Petrović, koji je kao trener Hrvatskoj doneo poslednju medalju - bronzu na EP-u 1995. godine.

- Red, rad i disciplina, to je govorio Rađa. Taj isti Rađa koji se 1998. za kvalifikacionoj utakmicu u Slavonskom Brodu pripremao tako što je spavao u hotelu s pet zvezdica u Zagrebu te svaki dan autom išao na trening. Je li to red rad i disciplina? - grmi Aco, prenosi Index.hr.

RepublikaFoto: Telegraf/Nebojša Mandić
Dino Rađa

Ekspresno je usledio oštar odgovor s druge strane.

- Ne pada mi na pamet da se s takvim likom obračunavam preko novina. O mojim referencama govoriće neko poput Ace? Znam tačno šta njemu smeta i zašto je rekao to što je rekao. U leto 2017. kad smo doživeli debakl protiv Rusije u osmini finala, on je bio selektor. Celo leto su mu treninzi trajali 45 minuta maksimalno. Bila je to katastrofa. Napao sam ga zbog toga pred svedocima i jasno mi je da mu to nije bilo drago da čuje - kazao je Rađa.

Petrović je rekao i da je Rađa 1998. spavao u hotelu s pet zvezdica te da je u Slavonski Brod svaki dan dolazio svojim automobilom.

- Što on zna što je bilo 1998? Što on zna što sam ja radio i gde sam ja tada bio? Stvarno ne želim da polemišem s njim preko medija - prenosi Index reči Dina Rađe. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading