Tomić čestitao jednom igraču na požrtvovanosti: Dođite vi na moje mesto pa kalkulišite

Autor:

Sport

03.03.2019

20:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener Crvene zvezde Milan Tomić nije bio zadovoljan igrom svog tima u pobedi nad Partizanom, rekavši da je pobeda najvažnija, a na duhovit način je odgovorio na pitanje o "biranju protivnika" u plej-ofu.

RepublikaFoto: Starsport
Milan Tomić

- Utakmica je bila pravi derbi. Igrom nisam zadovoljan, ali najbitnije je da smo dobili, zadovoljan sam što smo dobili Partizan, svi znamo koliko nam znači da se dobije derbi. Moramo da radimo još dosta, i na hemiji ekipe i na nekim detaljima da bismo bili bolji. Hteo bih da čestitam Odžu, igrao je sa povredom zgloba, prethodna dva dana je imao jedno četvrtinu treninga, a proveo je 31 minut na parketu. Čestitam mu na požrtvovanju, bio je dobar i u napadu i u odbrani - rekao je Tomić posle meča.

Zvezda je pobedila 70:68 u utakmici koja je trajala dva sata i koju je odlučila jedna lopta. Tomić je ocenio da je odbrana Partizana usporila njegov tim.

- Partizan je u jednom trenutku počeo da preuzima u pik en rolu, a tada nema mnogo solucija, tako da je ritam utakmice naš pao u kontri i zato je to tako izgledalo.  Ako pogledate odbranu Partizana, 50 odsto je bilo preuzimanje, oni su hteli da nas dovedu do toga da sve rešavamo u poslednjih 10 sekundi, a mi hoćemo da odmah napadnemo na "pik en rol" i da imamo 18 sekundi za napad - rekao je Tomić.


Trener Zvezde je pojasnio i da tim treba da se trudi da igra brže.

- Naš cilj je od početka sezone bio da igramo dobru odbranu i bar 50 odsto u kontri, tu smo pali i treba da poboljšamo - rekao je Tomić.

Trener je kazao da je njegova odluka bila da ne uvodi Simanića, ali je kazao da će taj igrač biti spreman za plej-of.
RepublikaFoto: Starsport
KK Crvena zvezda

Kej-Si Rivers je debitovao, ali se nije proslavio.


- Prva utakmica za njega, derbi, teško je odigrati. Promašio je dva penala, ali to je iskusan igrač koji će nam pomoći. Sigurno da je potrebno malo vremena, a mi imamo vremena, još dve utakmice u regularnom delu, pa da se pripremimo za plej-of - rekao je trener Zvezde.

Zvezda je ovom pobedom najverovatnije "izabrala" Partizan u prvoj rundi plej-ofa, upitan da li je njegov tim namerno izabrao ovog rivala, Tomić je odgovorio:

- Ne, mi sve utakmice igramo da dobijemo. Prvi smo na tabeli, ne možeš da igraš protiv Partizana i izgubiš utakmicu - odgovorio je trener uz širenje ruku.

Novinar je primetio da postoje kalkulacije, ali ga je Tomić prekinuo:

- Nisam siguran da ima kalkulacija u Beogradu. Dođite vi na moje mesto pa kalkulišite - rekao je trener uz smeh.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading