OPET SEKUNDE ODLUČIVALE: "Večiti derbi" izjednačen, pobedu odnosi Zvezda

Autor:

Sport

03.03.2019

18:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izjednačen košarkaški "večiti derbi". Na kraju pobeda Zvezde - 70:68. Svih četrdeset minuta meča, staje u deset sekundi. Zvezda je imala prednost, Partizan ubacivanje sa strane, promašena trojka, a posle promašenih slobodnih bacanja crveno-belih, Marinković pretrčava ceo teren, odlučio se da gađa za izjednačenja, ali nije pogodio.

RepublikaFoto: Starsport
Detalj sa utakmice

Zvezda je zagarantovala prvo mesto, a sva je prilika da ćemo duel "večitih rivala" gledati i u polufinalu regionalne lige. Igrač odluke je Džo Regland, koji je sa četiri uzastopna poena u poslednjem minutu doneo trijumf svom timu, ali krenimo od prve četvrtine.

Borbeno, puno preokreta, serija sa nulom na jednoj, odnosno drugoj strani.

Prva četvrtina je završena 16:16, da bi početkom druge četvrtine crno-beli kompletirali seriju koju su počeli krajem prve četvrtine, 8:0, i tada prvi put dolaze do prednosti.

Prvo poluvreme završeno je prednošću Partizana 34:32.

Ipak, u drugi deo meča crveno-beli ulaze furiozno...za minut i četrdeset sekundi crveno-beli prave razliku 8:0. Uspeo je Partizan da drži priključak, u jednom trenutku je bilo i izjednačeno ali je treću četvrtinu Zvezda završila sa četiri poena prednosti - 52:48.

Rasplet se čekao do poslednje četvrtine, ali do toga ko će izaći kao pobednik čekalo se do poslednjih trenutaka meča.

Branko Lazić je pogodio važne poene za crveno-bele, igrači Partizana su u nekoliko navrata bili polovične realizacije sa linije slobodnih bacanja. Igralo se poen za poen, Partizan je kaskao jedan poen 63:62, a Reglant je na nešto više od tri minuta pogodio dva poena uz dodatno slobodno bacanje koje je iskoristio, i Zvezda odlazi na četiri razllike.

Ipak, "džoker" iz Trinkijerijevog rukava Lendejl pogađa prvu trojku, a u sledećem napadu trojku preokreta pogađa Jaramaz za prednost Partizana - 68:66.

Reglant najpre pogađa iz igre a potom i sa slobodnih bacanja za 70:68. Trinkijeri je odlučio da sudbinu utakmice ima u svojim rukama. Crno-beli promašuju šut za tri poena. Zvezda je imala dva slobodna bacanja, a potom Marinković pretrčava ceo teren ali ne uspeva da izbori produžetak.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bili su Regladn sa 18 i Odžo sa 16 poena (devet skokova). Kod Partizana istakli su se Marinković i Lendejl sa po 13 poena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading