NISMO MI INDIJANCI DA KOTRLJAMO TRAKTORSKU GUMU

Autor:

Sport

22.08.2017

08:02 >> 08:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada deveti put zasedneš na krov Evrope i pogledaš sve ispod sebe, imaš pravo da kritikuješ, ali i da pohvališ, odbraniš svoju zemlju od napada dušmana. U takvoj poziciji je Željko Obradović, naš najtrofejniji košarkaški trener, koji je poput mnogih održao bukvicu Nikoli Jokiću jer je odbio da igra za Srbiju, a onda nagazio Amerikance.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
BROJKA NA OBRADOVIĆA: 9 titula prvaka Evrope osvojio aktuelni trener Fenerbahčea

- Dečko, hoćeš specijalan program, radi ga pre podne, a po podne sa reprezentacijom. Sve se može kad igrač hoće. Najviše mi smetaju priče kako on treba da radi individualno. Po programu trenera iz Denvera. Verovatno smo mi svi ovde indijanci. I onda se pojave slike kako gura traktorsku gumu. Mora biti da i mi ovde imamo neke trenere - poručio je Obradović između ostalog u intervjuu za portal Telegraf.rs, a onda je otvorio dušu.

 

Od Partizana ni dinar za 1992.

Željko Obradović prisetio se i perioda iz Partizana kada je osvojio prvu od devet titula prvaka Evrope. Žocu je tada bila čast da sedi na klupi "parnog valjka", radio je iz ljubavi, koju i dan-danas ispoljava prema crno-belima.

- Kad voliš nešto, onda voliš. Kada smo 1992. osvojili sve tri titule, stigao je neki novac i ja sam rekao da se prvo da igračima, pomoćnim trenerima i svim ljudima iz kancelarije u Partizanu. Da će na mene doći red. Red nikad nije došao, ja sam ostao bez ijedne premije ikada isplaćene.

Poštujem Čovića i Zvezdu

Kao veliki partizanovac, Željko se često nalazio na udaru "Delija", a najvatrenije je bilo prošle sezone u Evroligi, kada su pale grube reči. Za trenera Fererbahčea to je prošlost.

- Za mene je ta priča završena, nema razloga da se vraćamo. Čuo sam se sa Nebojšom Čovićem pre deset dana. Pričali smo, sve je OK. Uzajamno poštovanje pre svega. Zvezda je imala izvanredne tri sezone, šteta je što nisu ušli u plej-of Evrolige jer su zaslužili. Njoj, kao i Partizanu, želim sve najbolje.

Dajem 50 evra za pesmu

Rodom iz čačanskog kraja, Žoc često voli da uživa u kafani, u dobroj muzici i društvu sa prijateljima. Zato mu smetaju savremeni trendovi u srpskom ugostiteljstvu.

- Znam dosta pesama, živeo sam u kafani, živim i živeću u kafani. Kladim se sa pevačima, dam 50 evra za pesmu, ali ako ne zna, mora da vrati 20. U kafani moraš da znaš da uživaš. Mora da postoji ritual. Ne može da se skače sa pesme Ðoke Balaševića na Cuneta Gojkovića. Mora da postoji koncept. Ćutim i slušam dok ne dođe trenutak i onda naručujem nešto sa ljudima sa kojima mi je prijatno.

Gudurić nije Bogdanović

Bogdan Bogdanović je otišao iz Fenera put NBA lige, a na njegovo mesto uskočio je Marko Gudurić. Međutim, Obradović zabranjuje poređenje dva srpska asa.

- Ne bih voleo da Marko ima presiju poređenja sa Bogdanom. Voleo bih da on ima svoj put. Ako sam ga izabrao, verujem da može da bude igrač, da pruži dosta Fenerbahčeu. Bio bih najsrećniji ako bi napravio karijeru kao Bogdan.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading