Klaćemo se sa Amerima u Kini ako dođu Jokić i ostale NBA zvezde!

Autor:

Sport

26.02.2019

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trebaju nam naši igrači preko bare kako bismo konačno uzeli tu zlatnu medalju, kaže jedan od pobednika Mundobasketa u Indijanapolisu 2002. godine

RepublikaFoto: Starsport
Miloš Teodosić

Košarkaši Srbije konačno mogu da pakuju kofere i pripremaju se za Svetsko prvenstvo, koje će biti održano na jesen u Kini (31. avgust - 15. septembar)! Puleni Aleksandra Đorđevića uhvatili su poslednji voz u kvalifikacijama i trijumfom protiv Izraela (97:76) čekirali mesto na Mundobasketu. Poverenje naroda je vraćeno iako se Saletova četa baš namučila da ostvari cilj. U "orlove" ne sumnja ni zlatni dečak iz Indijanapolisa 2002. godine Igor Rakočević (40). U razgovoru za Srpski telegraf jedan od najboljih košgetera koje je Evropa ikada imala kaže da bi na ove loše kvalifikacije trebalo gledati kao na košmar iz koga smo se probudili još jači. Ujedno, Igor apeluje na sve naše igrače da se odazovu pozivu selektora kako bismo mogli u najjačem sastavu da izađemo na megdan Amerikancima i ostalim svetskim košarkaškim velesilama u Kini!

NAVIKLI NA MEDALJE

Bez obzira na slabo izdanje u kvalifikacijama, narod u Srbiji očekuje medalju iz Kine, jednostavno, košarkaši su nas navikli na to. "Orlovi" beleže fantastične uspehe na velikim šampionatima, na poslednjem je osvojeno srebro, a Rakoč smatra da bi naredno Svetsko prvenstvo moglo da nam donese i onu najsjajniju, zlatnu medalju. Glavna stavka koja potkrepljuje ovu tezu jesu izvanredne partije Nikole Jokića, Bogdana Bogdanovića, Nemanje Bjelice i Bobana Marjanovića u NBA ligi, a ukoliko bi oni igrali u Kini, Srbija bi dobila veliko pojačanje i snagu potrebnu da se nosi sa selekcijom Amerike sastavljenom od najboljih igrača današnjice.

- Trebaju nam Jokić, Bogdan, Bjelica i Bobi kako bismo konačno uzeli tu zlatnu medalju. Videli ste koliku razliku je napravio Teodosić u susretu sa Izraelom, svi oko njega igraju mnogo bolje kada on diriguje. Jednostavno, naši igrači koji nastupaju u NBA donose veliku prednost reprezentaciji. Ukoliko se sve kockice slože, možemo da se nosimo i sa Amerikancima u borbi za zlatnu medalju - kaže Igor

VELIKI USPEH

Sam plasman u Kinu rezultat je mukotrpnog rada naše selekcije koji nije izboren nimalo lako, pogotovo što je naš selektor imao velikih poteškoća kod izbora sastava u kvalifikacionim okršajima.

- Svaka čast selektoru i igračima na izborenom plasmanu, ovo je veliki uspeh. Prozori koji su činili kvalifikacije nisu bili ni malo laki - dodao je Rakočević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading