KONAČNO PROGOVORILI: Evo zašto je Atlanta odustala od Luke Dončića!

Autor:

Sport

20.02.2019

11:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sigurno najbolji ruki sezone u NBA ligi, nekadašnji as Real Madrida Luka Dončić pruža fenomenalne partije u dresu Dalas Maveriksa. Ipak, poznato je da on prvobitno nije trebao da obuče dres tog tima, već Atlanta Houksa, koji su ga i birali na draftu, ali su kasnije promenili odluku.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Luka Dončić

Atlanta je birala treća, dok je Dalas bio dve pozicije niže. Iako su Houksi izabrali Slovenca, kasnije su odustali od te opcije i trejdovali ga među Maverikse koji su dobili pika na sledećem draftu kao i Treja Janga.

Generalni menadžer "sokolova" Trevis Šlenk objasio je ovakvu odluku.

- Ne znaju to svi, ali da smo zadržali treći pik na tom draftu, sigurno bismo uzeli Dončića. Pričali smo s njegovim agentom, Luka je tog jutra bio i na lekarskom pregledu, ali onda nam se Dalas javio možda sat vremena pre drafta. Rekao sam im da ću za zamenu pozicija na draftu tražiti pravo na još jednog pika i tako su krenuli pregovori - rekao je Šlenk u razgovoru s ESPN-ovim novinarom Adrijanom Vojnarovskim i dodao:

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Luka Dončić

- Prema našim analizama Dalas je ove sezone trebalo da završi na osmom mestu - objasnio je Šlenk kako je njegova odluka bila bazirana na statističkim prognozama.

Luka Dončić u prvoj NBA sezoni trenutno ima fantastične proseke od 20,7 poena, 7,2 skoka i 5,6 asistencija, a Tre Jang u Atlanti 16,9 poena, 7,6 asistencija i 3,3 skoka.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading