ZVEZDA U NIŠU IGRA SAMO POSLEDNJU ČETVRTINU: Crveno-beli pobedili Megu i zakazali derbi u finalu!

Autor:

Sport

16.02.2019

21:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su ekipu Mega Bemaksa u polufinalu Kupa Radivoja Koraća sa 92:73 (12:16, 30:21, 18:24, 32:9) i tako se plasirali u konačni okršaj za pehar sa braniocem Partizanom (nedelja, 17 časova).

RepublikaFoto: Starsport
Džo Regland

Videli smo šampiona Srbije na mukama u petak, a tako je bilo i dan kasnije. Ponovo je poslednja deonica bila ta koja je tas na vagi okrenula na crveno-belu stranu.

Kao da ekipa Milana Tomića tempira formu za finalni meč, pa je odlučila da se kocka sa sopstvenim, a naročito živcima navijača. Šalu na stranu, ponovo je bilo previše grešaka u igri prvoplasirane ekipe na Jadranu. Kao i u četvrtfinalu protiv Borca, ponovo je Zvezda dopustila protivniku da "povede kolo".

RepublikaFoto: Starsport
Milan Tomić

Posle loših 10 minuta, crveno-beli su se trgli i na odmor otišli sa "plus 5". Međutim, u trećoj deonici ponovo Mega uzvraća i vraća prednost od pola koša, sa tim rezultatom se ušlo u poslednju četvrtinu gde je šampion države pokazao pravo lice. Furijoznom igrom brzo su se odlepili na dvocifrenu razliku i proslo zatekli ne samo protivnika, već i publiku u hali. Čeka nas još jedan "večiti derbi" koji će doneti odgovor na pitanje - Kome ove sezone pripada "Žućkova levica"?


Bili Beron je sa 20 poena (trojke 6/8) bio najefikasniji u ekipi Crvene zvezde, Perperoglu je upisao 14, a Davidovac i Dobrić po 12 poena. Megu je predvodio tandem Edin Atić (20 poena, 6 skokova) i Filip Stanić sa 16 poena i 8 skokova.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading