JOKIĆ NA OL-STAR IDE KAO DŽORDAN!

Autor:

Sport

15.02.2019

04:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski centar Nikola Jokić (24) dočekaće ol-star u Šarlotu u noći između nedelje i ponedeljka (02.00, Sport klub 1) dotakavši visine po mnogima najvećeg košarkaša u istoriji Majkla Džordana!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nikola Jokić piše isroriju NBA

Košarkaš Denvera u trijumfu nad Sakramentom (120:118) upisao je 28. tripl-dabl u NBA ligi, čime se izjednačio sa popularnim letećim Majkom. Razlika je samo što je Srbin u tome uspeo u 24. godini i tokom karijere koja traje tek nepune četiri godine (283 utakmice), dok je Džordan svoj poslednji tripl-dabl upisao 1997. godine, u trenutku kada je imao 34 godine.

Jokić je dominirao u srpskom derbiju protiv Bogdana Bogdanovića i Nemanje Bjelice, u kom je postigao i trijumf za pobedu. Utakmicu je završio sa 20 poena, 11 asistencija i čak 18 skokova. Bogdanović je upisao 16 poena, sve asistencije i četiri skoka, dok je Bjelica postigao 13 poena i dodao po tri skoka i asistencije.

Nikola će na ol-staru igrati u timu Janisa Adetokumba, asa Milvokija, koji ga je odabrao na svojevrsnom draftu između njega i Lebrona Džejmsa.

- Idem na tu utakmicu da se zabavim i da se malo i odmorim. Znam da je Nikola Vučević tamo, pričamo isti jezik i Bogdanović je tamo i jako mi je drago zbog njih, jer imam svoje sunarodnike tamo - kazao je Jokić.

Srpski as će učestvovati i u takmičenju veština (drugi put u karijeri). Program u Šarlotu u noći između petka i subote (03.00, Sport klub 1) otvoriće Bogdan Bogdanović, koji će biti učesnik meča Zvezda u usponu.

 

TRIPL-DABLOVI U NBA

1. Oskar Robertson 181

2. Medžik Džonson 138

3. Rasel Vestbruk 127

.....

Nikola Jokić 28

Majkl Džordan 28

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading