VARDA: NAŠA DECA SU SLINE!

Autor: Srpski telegraf/Bogdan Pavlović

Sport

14.02.2019

04:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski košarkaški klubovi godinama kubure sa ograničenim brojem stranaca koji mogu da nastupaju u domaćim takmičenjima, pa onda najčešće pred završnicu Kupa Radivoja Koraća pojure da im srede državljanstvo Srbije.

RepublikaFoto: Starsport
Ratko Varda

Košarkaški savez Srbije ograničio je takmičenja na četiri stranca po timu, što je izazvalo pometnje u sastavima večitih rivala, koji ih imaju više. I dok se Crvena zvezda pomirila sa tim da u Niš od 14. do 17. februara samo kao turisti idu Faje, Odžo i Rivers, Partizan je za Markusa Pejdža izboksovao pasoš sa srpskim grbom. To je totalno iz takta izbacilo bivšeg igrača crno-belih Ratka Vardu (39), koji je na Instagramu osuo drvlje i kamenje.

- Državljanstvo Republike Srbije očigledno nekim ljudima ništa ne znači, pa su naša deca očigledno sline koje treba istresti iz nosa - napisao je Varda.

BOLI NEPRAVDA

Gorostasnog centra je do ludila doveo naslov u medijima "Pejdž dobio srpsko državljanstvo".

- Sram bilo sve ljude koji su podržali i omogućili ovo. Dati državljanstvo nekome ko je za Srbiju pre ove godine čuo možda samo preko televizije i svi su oni bolji od naše dece. Zašto meni niko nije dao američki pasoš, turski, ruski, poljski?! Pa zato što se pasoš ne daje tek tako strancima, već da bi postao državljanin trebalo bi da se oženiš nekom devojkom, da imaš decu s njom ili da ti baba ili deda ili neko iz zemlje čiji pasoš dobijaš - siktao je bivši as pod obručima.

SRBIN IZ BOSNE

Varda je u nastavku teksta dao sopstveni primer kako su se ophodili prema njemu dok je imao bosanski pasoš, a porez plaćao državi Srbiji.

- Dok sam igrao u Radničkom za finale Kupa Radivoja Koraća nisam bio državljanin Srbije iako sam izmirivao sve poreske obaveze (za to jesam bio državljanin Srbije) i živeo u Beogradu od svoje 12. godine ili od 1991. E tad sam bio državljanin Bosne i Hercegovine jer je vama to tako odgovaralo. Ponosan sam na svoje korene! Ja sam Srbin iz Bosne, ali pre svega čovek i sportista - zaključio je Ratko.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading