Jokić: Učio sam gledajući Džordana, Kobija i Šeka!

Autor:

Sport

13.02.2019

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nikola Jokić (23) ne staje! Centar rodom iz Sombora ponovo je pokazao da je njegovo učešće na NBA ol-star utakmici za Tim Janis, koja je na programu u noći između 17. i 18. februara u Šarlotu, i te kako zasluženo. Srpski košarkaš ponovo je blistao tako što je u pobedi Denvera nad Majamijem (103:87) postigao 23 poena uz 12 skokova, što ga je učinilo igračem utakmice.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nikola Jokić

Jokića su Nagetsi draftovali 2014. godine, a u njegovoj četvrtoj sezoni do izražaja je došao sav talenat srpskog asa. Nikola kaže da ima mnogo košarkaša koji su uticali na njegov razvoj.

- Leri Bird, Majkl Džordan, Medžik Džonson, Kobi Brajant i Šakil O'Nil su među igračima koje sam pratio preko Jutjuba i učio od njih dok sam odrastao. Takođe sam se divio i potezima Trejsija Megrejdija i Vinsa Kartera - istakao je Srbin.

Nikola je sve popularniji u Sjedinjenim Državama, a čuvena agencija Rojters napisala je afirmativan tekst o njemu.

- Jokić možda još nema popularnost Stefa Karija ili Lebrona Džejmsa, ali polako postaje igrač oko kojeg se sve vrti. Srbin je novi Vlade Divac, ali sa znatno većim potencijalom - ističe američka agencija.

Koliko je centar Nagetsa uticajan na razvoj košarke u otadžbini, najbolje svedoči ogroman mural koji je u njegovu čast oslikan na zidovima osnovne škole "Dositej Obradović" u Somboru, koju je Jokić pohađao.

 

Bravo ? Oš."Dositej Obradović"

A post shared by Sportske Novosti (@_sportske_novosti) on Feb 10, 2019 at 3:05pm PST

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading