"KOSOVO" IZBORILO KVALIFIKACIJE ZA SVETSKO PRVENSTVO: Ne mogu u našu grupu!

Autor:

Sport

20.08.2017

12:37 >> 12:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Takozvana republika Kosovo je uspela da se domogne kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u košarci, ali sigurno neće moći da igraju protiv Srbije.

RepublikaFoto: fiba.basketball
U grup G nećete moći

Izabranici Aleksandra Đorđevića se nalaze u grupi D, zajedno sa Gruzijom I Nemačkom, pa je izvesno da će na žrebu, Kosovo preskočiti baš tu grupu.

To je jedina skupina u kojoj južna srpska pokrajina neće moći da igra, i da odatle pokuša da izbori plasman na SP u košarci. FIBA je demantovala da selekcije sa politički osetljivih područja mogu da igraju međusobno, pa tako neće moći ni Kosovo i Srbija.

Osam reprezentacija se plasiralo iz pretkvalifikacija i one će se u okviru kvalifikacija Evrope takmičiti sa još 24 reprezentacije.

Takozvana republika Kosovo je do kvalifikacija za Mundobasket 2019. godine koje se održava u Kini, došla zahvaljujući pobedama nad Estonijom, koja je takođe prošla u kvalifikacioni ciklus, dok su Makedonci završili treći u pretkvalifikacionoj grupi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading