Dončiću teško pao rastanak

Autor:

Sport

10.02.2019

10:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon trejda u kojem je iz Dalas Meveriksa u Sakramento Kingse otišao Harison Barns, neko je morao biti prekobrojan u timu iz Teksasa, a izbor je pao na centra iz Tunisa Salaha Mežrija. Mlada zvezda Dalasa Luka Dončić bio je tužan pošto je njegov saigrač još iz vremena u Realu morao da napusti tim.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Luka Dončić

U zamenu za Barnsa koji ide u Sakramento, u Dalas su došli Džastin Džekson i veteran Zek Rendolf, koji je takođe otpušten.

Dončić je istakao kako je Mežri bio jedan od ljudi koji mu je najviše pomogao sa privikavanjem kada je mladi Slovenac došao u NBA:

- Verovatno ne bih mogao da igram kako igram sada, da tokom svojih prvih dana u NBA nisam imao veliku pomoć Salaha Mežrija - rekao je Dončić, a preneo američki ESPN.

Mežri ima 32 godine, visok je 214 centietara, a do sada je u karijeri nastupao za tuniski Etual du Saleh, Antverpen i Obradoiro, pre nego što je došao do Real Madrida i Dalasa. Sa Realom je 2015. godine osvojio Evroligu, a sa reprezentacijom Tunisa 2011. godine zlatnu medalju na FIBA Afrika šampionatu na Madagaskaru.

U NBA karijeri je u četiri sezone odigrao 184 meča, uglavnom počinjući ih sa klupe, a u proseku je beležio 3,2 poena uz 3,9 skokova.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading