Marković utišao "Moraču": Budućnost se borila do poslednjeg atoma snage, a onda im je Srbin presudio!

Autor:

Sport

07.02.2019

20:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Himkija pobedili su u 22. kolu Evrolige na gostovanju Budućnost u Podgorici rezultatom 98:90.

RepublikaFoto: instagram.com/khimkibasket
Stefan Marković

U "Morači" je viđen veoma zanimljiv i neizvestan duel dve ekipe, koji je odlučen u poslednjem minutu, kada je Himki iskreirao sjajan napad, dok je Budućnost kiksnula u finišu i tako ubeležila 16. poraz u sezoni Evrolige. 

Najbolji u sastavu Himkija bio je Džordan Miki sa 25 poena, Čarls Dženkins je dodao 17, Malkolm Tomas 13, a Di Bost i Andrej Zubkov po deset poena. 

Srpski plejmejker u redovima Himkija Stefan Marković je upisao šest poena, od toga veoma bitnu trojku na 48 sekundi do kraja. Marković je imao i pet asistencija i skok. 

Najefikasniji u timu Budućnosti bio je Noris Kol sa 20 poena i 11 asistencija, Goga Bitadze je imao 17 poena, Edvin Džekson 12, a Džejms Bel 11 poena. 

Himki sada ima skor 9-13, a Budućnost 6/16. 

Anadolu Efes je na svom parketu savladao Gran Kanariju 93:74 prevashodno zahvaljujući sjajnoj partiji hrvatskog internacionalca Simona.

Pored sjajnog Simona koji je zabeležio 25 poena, odličan je bio i Šejn Larkin sa 18 poena uz šest asistencija, kao i Vasilije Micić sa 16 poena, od čega 11 u drugom poluvremenu, uz tri asistencije i po skok i ukradenu loptu. Na drugoj strani Klevin Hana bio je najefikasniji sa 16 poena, a imao je i pet asistencija.

Košarkaši Barselone pobedili su u 22. kolu Evrolige na svom parketu Žalgiris rezultatom 78:72.

Najefikasniji u pobedi Barselone bio je Adam Hanga sa 14 poena, Kevin Serafan je ubacio 12, pola koša manje Ante Tomić, a po deset poena Tomas Ertel i Pjer Oriola.

U sastavu Zalgirisa bolji od drugih je bio Arturas Milaknis 17 poena, 15 je ubacio Nejt Volters, dok je Eron Vajt meč završio sa deset poena. 

Makabi je na svom terenu savladao Olimpijakos u veoma uzbudljivom meču 65:64.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading