Srbi iz Klipersa zaboravili šta znači utakmica: Harden zvezda večeri sa preko 60 poena

Autor:

Sport

24.01.2019

08:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U noći između srede i četvrtka do pobeda su u NBA došli i Boston, Los Anđeles Klipersi, Bruklin i Hjuston. Džejms Harden brojao do 61 - Hjuston umalo ostao bez pobede. Odlične partije odigrali su Nikola Vućević i Ante Žižić.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Džejms Harden

Boston je na svom parketu zadao novi poraz Klivlendu i slavio sa 125:103. Seltiksi su tako zabeležili 30. pobedu u sezoni (+18 poraza) dok je Klivlendu ovo 40. poraz u sezoni i ostaje na samo devet pobeda.

Tokom prve i na početku druge četvrtine dva tima su se smenjivala u vođstvu. Kavsi su čak i rešili prvu deonicuu svoju korist, ali kada je Boston konačno preuzeo vođstvo sredinom druge četvrtine tu je bio i kraj mača jer je prednost domaćih samo rasla.

Sa 26 poena Teri Rozijer je predvodio Boston, a pratili su ga Džejlen Braun sa 23, Gordon Hejvord sa 18 i Džejson Tejtum sa 17 poena. Dvocifren je bio i Markus Moris sa 11 poena koliko je postigao i Bred Vonamejker.

Na drugoj strani najbolji je bio Džedi Osman sa 25 poena i osam skokova. Ante Žižić je odigrao još jedan odličan meč i za 32 i po minuta postigao je 19 poena uz osam skokova.

 

 

 

Los Anđeles Klipersi su sa 111:99 slavili na gostovanju Majamiju i tako došli do 26. pobede (uz 22 poeraza). Za Majami je ovo 24. poraz (uz 22 pobede).

Klipersi su nakon prve četvrtine bili u minusu za četiri poena, ali su sve nadoknadili u nastavku prelomivši meč pred odlazak na poluvreme, a najveću razliku napravili su u trećoj deonici u kojoj je Majami ubacio svega 18 poena.

U Klipersima je odličan bio Tobajas Haris sa 31 poenom, Montreazel Harel je postigao 16, sa 13 je pratilo Lu Vilijams, a sa poneom manje Ejveri Bredli. Boban Marjanović i Miloš Teodosić nisu ulazili u igru.

U timu Hita najefikasniji je bio Hasan Vajtsajd sa 22 poena i 16 skokova.

Žestoko je bilo u duelu Bruklina i Orlanda koji su u svoju korist sa 114:110 rešili Netsi.

Veoma izjednačen meč igrala su dva tima od početka pa do samog kraja. Duže periode vođstva imao je Bruklin, ali nijednom ta prednost nije išla preko deset poena pa su gosti lako stizali do izjednačenja u više navrata. U finišu su ipak sigurniji bili Netsi koji su u poslednjih 15 sekundi meč rešili sa linije za slobodna bacanja.

Spenser Dinvidi je bio najbolji u Bruklinu sa 29 poena, Dianđelo Rasel je na 25 poena dodao 10 asistencija, a imao je i sedam skokova.

Na drugoj strani je najraspoloženiji bio Nikola Vučević koji je postigao novi dabl - dabl sa 21 poenom i 14 skokova. Imao je Crnogorac i pet asistencija, dve ukradene lopte i četiri blokade. Didžej Avgustin ga je pratio sa 19 postignutih poena.

Bruklinu je ovo 26. pobeda uz koju imaju i 23 poraza. Orlando je doživeo 28. poraz (+20 pobeda).

 

 

Hjuston je u zanimljivom meču koji je obeležio Džejms Harden savladao Nikse u Njujorku sa 114:110.

Prvu četvrtinu tokom čijeg su većeg dela vodili Rokitsi dobili su Niksi koji su vodili i na poluvremenu i početkom treće četvrtine, ali je nakon toga usledio preokret. Nisu se predavali Njujorčani pa su uspeli da odličnom igrom u četvrtoj nadoknade zaostatak koji je nastao nakon užasne treće četvrtine.

Džejms Harden je dominirao parketom sa 61 poenom i 15 skokova, uz četiri asistencije i pet ukradenih lopti. U prvom poluvremenu Brada je ubacio 36 poena uz devet skokova, a do sredine treće deonice stigao je do 45 poena. Iz igre je šutirao 17 od 38. pogodio je pet trojki iz 20 pokušaja, a sa linije za slobodna bacanja imao je 22 od 25. Hjuston je trojke šutirao 11 od 44, a gotovo polovinu pokušaja imao je Harden.

Erik Gordon pratio ga je sa 20 poena.

Alonzo Trajer je vodio Nikse sa 31 poenom i 10 skokoca. Tim Hardvej postigao je 21 poen, a sa 10 poena i 10 skokova dabl - dabl je zabeležio Nona Vonle.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading