JOKIĆ DA OBJASNI ŠTO NE IGRA ZA SRBIJU

Autor: bogdan.pavlovic

Sport

21.01.2019

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija ne može bez Nikole Jokića (23). Košarkaš Denver Nagetsa pruža fenomenalne partije u NBA ligi, jedan je od najboljih igrača franšize iz Kolorada, koja praktično gradi igru oko našeg centra. Sve su to sjajne stvari koje se dešavaju u životu rođenog Somborca, ali nekako celokupnoj srpskoj košarkaškoj javnosti bode oči njegovo neigranje za Srbiju na protekla dva velika takmičenja. Najbliži saradnik selektora Košarkaške reprezentacije Srbije Jovica Antonić p(r)ozvao je Jokića da odluči da li će da bude lider svoje zemlje u godinama koje predstoje ili će ga narod mrzeti zbog izbegavanja najdražeg dresa.

RepublikaFoto: Starsport
Nikola Jokić i Aleksandar Đorđević

PUKOVNIK IL' POKOJNIK

Ukoliko Srbija uspe da se kvalifikuje za Svetsko prvenstvo u Kini ove godine, Jokić će ponovo biti u dilemi da li će nastupiti za našu zemlju. Antonić smatra da je na Nikoli da odluči da li će ga pamtiti kao i Saleta Đorđevića ili će ga narod mrzeti zbog odbijanja da brani boje svoje zemlje.

- Njegovo je da li će narod da ga voli ili ne zbog odluka koje donese. Da li će biti Nikola nacionale ili Nikola koga ne vole. Tako je bilo i sa Bobanom Marjanovićem i svima koji su otkazivali - rekao je Jovica za portal Mozzart.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nikola Jokić

SKAKAO DO PLAFONA

Antoniću i dalje nije jasna situacija oko centra Denvera, koji je bio presrećan 2014. godine nakon Svetskog prvenstva u Španiji, na kom su naši srebrni momci poraženi u finalu od Amerikanaca 129:92.

- Bio je mnogo srećan, skakao u ekstazi, pričao je svima da jedva čeka novo okupljanje i sledeću godinu. Sve je bilo super, zahvaljivao se svima - kaže Antonić, koji se potom nadovezao na Nikolinu izjavu da ga mediji šikaniraju u Srbiji zbog odluke da ne nastupi za nacionalni tim u godinama koje su usledile:

- Objasnio nam je da mu je bilo teško što ga je javnost osudila. Pitam se - koja javnost? Ovde su svi bili zaštitnički nastrojeni prema njemu, od trenera, saveza, medija... To što on čita komentare na sajtovima, pa tamo su ocrnili i patrijarha Pavla.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Nik

21.01.2019 07:34

Ako mu je stalo do toga sto ga crnimo...nacionalni dres u sake predvodi reprezentaciju pa ces videti kako cemo te kovati medju zvezde...