"LISICA" I BOGDAN NISU MOGLI SAMI: Džordanovi puleni bolji od "kraljeva"

Autor:

Sport

18.01.2019

08:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dočekali su Hornetsi da posle šest uzastopnih gostovanja zaigraju i pred svojom publikom i zajedno se obraduju pobedi. Turneja po Zapadu nije donela mnogo sreće, svega dve pobede, ali i poraz upravo od Kingsa u subotu. Zato je Sakramento u uzvratnom susretu dočekan na žaoku – 114:95.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Bogdan Bogdanović

Kemba Voker je predvodio Hornetse do trijumfa sa 23 poena, čime je prešao granicu od 11.000 poena u karijeri, dok su ga Majls Bridžis i Majkl Kid Gilkrist ispratili sa po 15 poena. Vili Ernangomez je ubacio 11 poena, ali i uhvatio 16 lopte kao igrač s klupe. Upravo su rezerve i donele konačnu prevagu na ovoj utakmici, pošto su nadigrale Sakramentove igrače s klupe sa 60:44.

Posle nešto slabijeg početka i vođstva gostiju od 13 poena u ranoj fazi druge četvrtine, Šarlot je odgovorio sa 43 poena upravo pred odlazak na odmor, preuzeo potpunu kontrolu utakmice i do kraja više nije bio u zaostatku. Kingsi nisu imali dovoljno sreće da uđu u realnu borbu za pobedu. Uspevali su nekoliko puta da spuste razliku na pet poena, ali svaki put kada bi Kingsi umanjili minus, Šarlot bi imao spreman odgovor. S mnogo autoriteta držali su konce u svojim rukama i nisu želeli da dozvole iznenađenje.

Badi Hild bio je najefikasniji igrač Sakramenta sa 24 poena, dok je odmah iza njega bio Bogdan Bogdanović sa 17 poena (8/13 iz igre, 1/2 za tri), te dve asistencije i po jednim skokom i ukradenom loptom. U igri je proveo 27 minuta, kao rezerva. Nemanja Bjelica je bio u startnih pet, ubeležio 19 minuta, ali samo dva poena (1/5 iz igre, 0/2 za tri). Ali, imao je šest skokova i četiri asistencije.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading