PAKAO ZA MILANA TOMIĆA: Još dva igrača Zvezde povređena!

Autor:

Sport

14.01.2019

13:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crvena zvezda poslednjih sedmica ima ozbiljne kadrovske probleme, Majk Cirbes i Bili Beron bi možda mogli da se vrate u pogon u narednom meču protiv Vlaensije koji će biti ogroman izazov za izabranike Milana Tomića, ali crveno-beli imaju nove probleme.

RepublikaFoto: Starsport
Košarkaši Crvene zvezde

Kapiten Branko Lazić definitivno će biti odsutan još bar tri sedmice, a najnovije muke nastale zbog Marka Kešelja i Filipa Čovića. Prvi je doživeo povredu leđa i sigurno ne putuje na megdan Valensiji (sreda, 20.45), drugi je povredio koleno protiv Igokee i tek će se videti da li će moći da pomogne ekipi.

Prema poslednjim informacijama, kapitensku traku u Valensiji poneće Ognjen Dobrić.

- Filip (Čović) je protiv Igokee povredio koleno, ali nije ništa strašno. Videćemo večeras na treningu da li će moći da radi. Marko ima problem s leđima i on sigurno neće putovati. Branko takođe ne ide, Cirbes i Beron su bolje, verovatno će trenirati sa ekipom - rekao je Milan Tomić.

Ekipa se prvi put ove sezone susreće s ovolikim brojem povreda, ali Tomić ne traži izgovor, već radi na rešavanju problema.

RepublikaFoto: Starsport

- Nismo imali ovakvih problema od početka sezone, nismo bili u ovoj situaciji, što je dobra stvar za nas, ali loša u ovom trenutku. Bilo je sitnih povreda, sada su četvorica ili petorica povređeni. Neki treneri to koriste kao izgovor, ja neću. Moj posao je da nađem pravo rešenje kada se susretnem s ovakvim stvarima- rekao je Tomić.

Naredni protivnik je Valensija koja j favorit u grupi.

- Valensija je favorit grupe, ali to ne znači da su nepobedivi. Ekipa sastavljena od evroligaških igrača. Imaju iskustvo i znaju kako da igraju ove utakmice u TOP 16. Veliki izazov za nas da odigramo bolje nego u Malagi. Tamo smo bili na loptu do pobede, iako smo loše otvorili utakmicu. Uspeh na susretu sa Valensijom biće da održimo koncentraciju 40 minuta, o čemu stalno pričamo, a ne smemo da imamo padove u odbrani i napadu. Da sprovedemo plan onako kako smo zacrtali.Možemo da odigramo i najslabije, samo da dobijemo - rekao je strateg crveno-belih.

Od koga vreba najveća opasnost?

- Dubljević i Tomas imaju igru leđima, a Bojan ima i dobar šut za tri poena. Ne volim da izdvajam nikog posebno, kao što to ne radim ni u mojoj ekipi posle pobeda. Oni znaju da čitaju situacije na niskom postu u obe faze- rekao je Tomić.

Posle gostovanja Valensiji u Zvezdi će se lakše disati, jer će se završiti serija teških gostovanja, a i drugi deo TOP 16 faze biće lakši.

- Još je rano za razmišljanje o četvrtfinalu Evrokupa. Možda tek posle ove utakmice, ali i to je verovatno rano. Biće bitne razlike, koliko se dobija i gubi- rekao je Tomić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading