BAR SPREMIO ŽALBU!

Autor:

Sport

08.01.2019

20:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ne mire se u Baru sa porazom koji je ekipa Mornara doživela na gostovanju Partizanu u okviru 14. kola ABA lige. Šampion Crne Gore izgubio je u "Pioniru" rezultatom 75:73 iako je na 1,9 sekundi pre kraja imao "pola koša" prednosti.

RepublikaFoto: Starsport

Zbog svega što se događalo u završnici subotnje utakmice KK Mornar iz Bara uložiće žalbu i zatražiti da utakmica bude ponovljena ili da se odigra produžetak.

Prvi čovek kluba Đorđije Pavićević obrazložio je u saopštenju četiri ključne tačke na kojima počiva žalba šampiona Crne Gore.

1. Ni matematički eksperti nisu uspeli da odgonetnu kako to da zadnji napad Mornara koji je završio Voler tako što je šutnuo čim je dobio loptu, bez drublinga, traje 2,1 sekundu, a napad Partizana, potom, preko Renfroa, koji je primio loptu, napravio dribling i tek onda šutirao, traje 1,5 sekundi. Naši prijatelji, eksperti iz ove oblasti, lomili su glavu da objasne taj fenomen i nije im uspelo, osim, ukoliko, vele, nije u međuvremenu pronađena neka nova matematička formula, po kojoj ono što je duže, u stvari, kraće traje.

2. U medijima u Srbiji se provači da je Partizan oštećen od strane sudija, a ne Mornar. Međutim, lako je dokazati suprotno. Predočićemo u žalbi ABA ligi gde je sve Mornar oštećen i to poktrepiti adekvatnim snimcima. Za ovu priliku ističemo samo ono što se dešavalo pre poslednjeg napada Mornara na četiri sekunde pre kraja, u takozvanom 'mrtvom vremenu', kada se Rebić spremao da ubaci loptu u igru. Pre nego je dodao loptu Voleru - Marinković, Zagorac i opet Marinković, napravili su tri namerne lične greške koje se lepo vide i na priloženim fotografijama.

Osim ovih, dostavićemo i druge fotografije iz kojih se jasno vidi ko je, u stvari, oštećen", navodi se u saopštenju Mornara.

Tu se Barani ne zaustavljaju, imaju prigovor na (ne)poštovanje odluke Disciplinskog sudija ABA lige od strane Partizana, ali i na odluku Komesara za suđenje.

RepublikaFoto: Starsport
3. U odluci disciplinskog sudije ABA lige stoji: 'Utakmica br. 71: KK Partizan NIS – KK Cedevita. Kažnjava se KK Partizan NIS sa 5.000,00 evra kazne i zatvaranjem cele dvorane zbog propusta u organizaciji utakmice za sledeću utakmicu u organizaciji KK Partizan NIS.'

Trebalo bi, očigledno, da odgovorni ljudi ABA lige objasnite i nama i svim gledaocima u Regionu otkuda, posle ovakve odluke disciplinskog sudije ABA lige, brojna publika u 'Pioniru' na meču Ratizan NIS – Mornar.
4. Žalbu ćemo, na moje insistiranje, zaključiti obraćanjem gospodinu Istoku Remsu, komesaru za suđenje ABA lige, koji bi trebalo da objasni kako je moguće da Partizan NIS-u u Beogradu protiv Mornara sude trojica sudija iz Beograda?!

Mislim da je iz svega navedenog sama sportska javnost može da prosudi ko je i koliko oštećen na utakmici Partizan NIS – Mornar - zaključio je u svom saopštenju za javnost Đorđije Pavićević.




 


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading