ZVEZDO, ZABLISTAJ U PIKASOVOM GRADU!

Autor: ST/Bogdan Pavlović

Sport

08.01.2019

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Put do četvrtfinala Evrokupa košarkaše Crvene zvezde vodiće preko Malage, gde će gostovati Unikahi od 20.45.

RepublikaFoto: Starsport
Košarkaši Crvene zvezde

Ukoliko uspeju da trijumfuju u rodnom gradu Pabla Pikasa, jednog od najvećih slikara u istoriji, izabranici Milana Tomića napraviće možda i ključni brejk, koji bi ih približio cilju i osvajanju jednog od prva dva mesta u G grupi.

Crveno-beli su u prvom kolu savladali Limož (83:71), dok je Unikaha u španskom derbiju poražena od Valensije (85:74).

- Jedna od utakmica u kojoj nas očekuje veliki protivnik, jedan od favorita za osvajanje Evrokupa, i to na njihovom terenu. Znamo kakva je atmosfera tamo, ono što moramo da uradimo je da iskontrolišemo utakmicu, njen ritam, da ne dozvoljavamo kontranapade. Moramo da iskontrolišemo i skok u odbrani. Ako to budemo sproveli, imamo velike šanse da dobijemo utakmicu - rekao je trener Milan Tomić.

Probuđeni Marko Kešelj priželjkuje skalp već na prvom gostovanju.

RepublikaFoto: Starsport

- Očekuje nas kvalitetan protivnik, atletski spremna ekipa, znamo da je špansko prvenstvo najjače u Evropi. Ovo je na neki način lakša utakmica nego protiv Limoža, pritisak je na njima, ali bićemo spremni. Igrali smo dosta oko Nove godine, ritam je jak, ali najvažnije je da smo svi zdravi i spremni. Nama je jedan brejk važan. Negde moramo da ga tražimo ako želimo da prođemo dalje i ne bojimo se nikoga - poručio je Kešelj.

Partizan dočekuje Albu

Košarkaši Partizana sutra uveče (20.00, Sport klub 1) dočekaće Albu u Pioniru u 2. kolu E grupe Evrokupa u nastojanjima da se iskupe za poraz u uvodnoj rundi protiv ekipe Lijetuvos Ritasa (80:74). Biće to sudar dva tima koja su se sastali u istom takmičenju pre dve godine, a u oba duela tada su slavili Nemci.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading