Vreme je za još jednog Srbina u NBA!

Autor:

Sport

06.01.2019

12:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nikola Milutinov, naš centar u redovima Olimpijakosa, najkorisniji je igrač 16. kola Evrolige. Milutinov je učestvovao u pobedi svoje ekipe nad Panatinaikosom (79:65) sa 18 poena i 18 skokova, što mu je donelo indeks korisnosti od čak 41. Ovo priznanje je poneo već treći put ove sezone, a igrama u Atini se nametnulo pitanje: Da li je vreme za NBA ligu?

RepublikaFoto: euroleague.net
Nikola Milutinov

Sa 18 skokova je postavio rekord Olimpijakosa od osnivanja Evrolige, a posle 16 odigranih utakmica bivši košarkaš Partizana je najbolji skakač u Evroligi.

Sjajne partije je pohvalio i šef stručnog štaba Panatinaikosa Rik Pitino koji je izneo niz pohvala na račun visokog centra.

- On je sjajan igrač. Mlad je, izvanredno se kreće, odlično barata loptom. Izvanredan je! Ako ga udvojite, on će znati kako šta da odigra, kako da doda loptu. Zaista je impresivan! Menja igru... Paklen igrač! Pokušali smo da ga udvajamo, ali nam je to naškodilo.

San Antonio Sparsi imaju pravo na Milutinova, pa je mnoge zanimalo da li bi se uklopio u sistem igre legendarnog Grega Popoviča.

RepublikaFoto: Starsport
Nikola Milutinov

- NBA liga se promenila. U Evroligi se sada igra onako kako sam ja trenirao Njujork pre 30 godina. On bi mogao da igra u NBA, tu nema nikakve dileme. Da li bi bio starter ili ne, ne znam. Mogao bi da igra na bilo kom nivou. Takav je skakač da me podseća na Baka Vilijamsa i Čarlsa Ouklija. Čvrsti košarkaši koji imaju sjajan osećaj za igru - završio je Pitino.

Iza Milutinova u trci za MVP-a kola našli su se centar Real Madrida Gustavo Ajon i centar Budućnosti Goga Bitadze, sa indeksima od po 31.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading