KAD SALE ZAGRMI: Zašto to ne bismo bili mi?

Autor: Al Džazira

Sport

05.01.2019

15:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije, Aleksandar Đorđević najavio je napad na medalju na Svetskom prvenstvu koje se ove godine igra u Kini. A ukoliko "orlovi" žele da osvoje najsjanije odličje, naravno da su glavni konkurenti Amerikanci.

RepublikaFoto: Starsport
Aleksandar Đorđević

Đorđević je u intervjuu za "Al Džaziru" istakao da je obaveza ekipe da ide na medalju, uprkos slabijim nastupima u kvalifikacijama.

Razlog za to je neobičan raspored "prozora" koje je uvela FIBA, zbog kojih najbolji igrači ne mogu da nastupaju za nacionalni tim.

- Formula osvajanja medalja je baš u samom kontinuitetu rada, organizacije i praćenja vizije grupe ljudi. Sistem koji funkcioniše, proces, analiza realnosti i velika vera u same sebe, te samopouzdanje izgrađeno faktima, elementi su na osnovu kojih selekcija Srbije ostvaruje odlične rezultate na najvećim međunarodnim takmičenjima- rekao je Đorđević za "Al Džaziru". 

RepublikaFoto: Starsport

Zato je i ovoga puta cilj jasan, a to je medalja. 

- Od početka mog rada sa reprezentacijom Srbije govorim da je naša dužnost da idemo na medalju. Tako je i sada, mada će konkurencija na SP-u u Kini biti izuzetno snažna. Na četiri velika takmičenja, na kojima sam obavljao selektorsku funkciju osvojili smo tri srebra i četvrto mesto na Evrobasketu 2015, pa s razlogom mogu biti optimista- rekao je Đorđević.

Ukoliko želi da dođe do najsjajnijeg odličja, Srbija izvesno će morati da pobedi Sjedinjene Američke Države, najjaču selekciju na svetu. 

- Mislim da može neko da ih pobedi, doći će taj dan sigurno. Moje obraćanje našim reprezentativcima je bilo ovako: "Neko će pobediti Amerikance. Zašto to ne bi bila Srbija?". Sve je rečeno vrlo jasno gde moja razmišljanja idu- zaključio je Đorđević. 

Ipak, "orlovima" je potrebna jedna pobeda iz preostale dve utakmice (Srbija igra protiv Estonije u gostima 21. februara 2019. i sa Izraelom kod kuće tri dana kasnije) kako bi matematički obezbedila plasman na Mundobasket. 

Mundobasket je na programu od 31. avgusta do 15. septembra i biće igrano u osam kineskih gradova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading