Lendejl otkrio zastrašujuću pozadinu: Evo zašto je nadrealno igrati za Partizan!

Autor:

Sport

04.01.2019

12:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Australijski košarkaš Džok Lendejl, centar Partizana, otkrio je šta znači igrati za Partizan i kako je živeti u Srbiji kao košarkaš najtrofejnijeg kluba.

RepublikaFoto: Starsport
Džok Lendejl

- Igrati za Partizan je ludilo! To je jedno od boljih iskustava koje sam ikada imao, ali na momente može da bude vrlo zastrašujuće. Ovde izgubite, a navijači se ne ustežu da podignu prst, ili vam kažu da odj****. Ili, kada smo izgubili od velikog rivala, Crvene zvezde, tuče su izbile na parkingu. Ne izmišljam ovo, ali sam 95% siguran da je umalo izvađen pištolj na mene tada. Prišao mi je neki momak sa rukama u jakni, agresivno vičući. Srećom, bilo je tu oko 150 policajaca u punoj opremi koji su se brinuli o tome da sve prođe mirno- rekao je Lendejl za australijski "Pik en rol".

Ali, opet... "Grobari" čine Partizan tim što jeste.

- Na kraju krajeva, ne bih voleo da igram ni za jedne druge navijače od ovih. Ovi momci žive i umiru za košarku, a potpuno je ludo koliko mene ta njihova energija drži svaki put kada igramo, kod kuće ili na strani. I u samom Beogradu mogu da naiđem samo na ljubav naših navijača. Moja prva sezona je baš takva, i ne bih je menjao ni za šta na svetu- rekao je australijski centar.

RepublikaFoto: Starsport

On je uporedio rad sa prethodnim strategom u crno-belom taboru, Nenadom Čankom, i novim, Andreom Trinkijerijem.

- Moj prvi šef stručnog štaba u Srbiji je imao vrlo strukturisan sistem igre, ali je dobio otkaz posle šest nedelja. Naš novi trener je moderniji, na način na koji voli da se igra košarka, pa imamo više mogućnosti da je baš i  igramo. Ali, znate, ako otaljavate posao, navijači vam na to skrenuo pažnju! Čak i neki igrači, a trener naročito. Mnogo toga me (Trinkijeri) uči, što se vidi ne samo po mojoj statistici, već i po onoj čitavog tima. Želim da nastavim saradnju s njim, da što više "upijem" znanja, jer znam da će mi to koristiti u nastavku karijere- rekao je Partizanov centar.

A kada je o nastavku karijere reč, san je da zaigra u najjačoj ligi sveta.

- Jednog dana bih voleo da odem u NBA. Znam da nisam igrao najbolje na minuloj Letnjoj ligi, ali sam ipak očekivao da ću dobiti onaj dvosmerni ugovor (kada NBA timovi angažuju košarkaša, kog onda pošalju u filijalu pa ga po potrebi pozovu za pojedine takmičarske mečeve, prim. prev.). Ipak, to se nije desilo, a ja sam stvarno srećan što sam sada u Partizan. Biću strpljiv, vredno ću da radim, jer su najvažniji faktori za moj napredak upravo ovde. Iako nikada ne odustajem od snova, moram da strpljivo nastavim da se razvijam, pre svega u razumevanju igre, na najbolji mogući način. Dao sam sebi cilj - da za dve godine zaigram u NBA- rekao je Džok Lendejl.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading