HLADAN TUŠ ZA SRBIJU: Zašto Jokić ne igra za reprezentaciju?

Autor: Sportklub

Sport

03.01.2019

13:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zašto Nikola Jokić ne igra za reprezentaciju? Nema ljubitelja košarke koji nije postavio ovo pitanje, međutim Igor Kokoškov, prvi srpski trener u NBA ima opravdanje za centra Denvera.

RepublikaFoto: Starsport
Nikola Jokić i Aleksandar Đorđević

- Mislim da je to individualno i zavisi od slučaja do slučaja. Zavisi od kvaliteta igrača, veličine njegovog ugovora i same strukture organizacije. Kad se radi o NBA igračima, o Jokiću u ovom slučaju, mislim da treba da se stane na loptu i da se prestane sa medijskom kampanjom vezanom za pritisak da ukoliko ne igraš, nisi patriota. To su sve stvari koje ne stoje, nisu realne, nisu objektivne- rekao je Kokoškov u prazničnom intervjuu Sportklubu.

Smatra da se to da li je neko patriota ne meri brojem utakmica za državni tim. Ima i drugih načina na koji se predstavlja Srbija.

- Jokić mnogo toga radi za našu zemlju, za naš sport i košarku. Mislim da ne bi trebalo praviti veliku tenziju i veliku priču. Postoje objektivni razlozi ukoliko ne igra. Trebalo bi napraviti takvu relaciju sa njim da kad bude mogao da igra za reprezentaciju, to učini. Dotad bi trebalo da se priča o momcima koji su u reprezentaciji. Ne sumnjam da će Nikola igrati onog trenutka kada bude mogao da igra. Tu relaciju sa njim treba gajiti i razvijati. Svi mi, ljubitelji košarke i mediji, trebalo bi da budemo ponosni na njega zbog onoga što radi za našu košarku- rekao je Kokoškov.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Teško da će se ambijent u bliskoj budućnosti promeniti, međutim, to ne menja stav o Nikolinim partijama.

- Jokić je unikatan igrač. Najteži segment košarkaške igre je dodavanje. Njegova košarkaška inteligencija je vanserijska. Ne samo što je naš, Srbin, već ga prati i neverovatna životna i košarkaška priča. Pre tri godine igrao je Jadransku ligu, uz svo poštovanje tog takmičenja. U ovom trenutku je pretendent da bude na Ol-staru ili MVP lige. To su lepe stvari za njega. Zaista je veliki ambasador srpske košarke i srpskog sporta. Veliko ime i ide krupnim koracima napred. Kada pogledate gde je bio pre tri godine, zapitate se gde će biti za tri godine. Veliki prostor za razvoj i za napredak- rekao je Kokoškov.

U intervjuu Sportklubu, Igor Kokoškov je govorio i o svom timu, Finiksu, kao i novajliji u NBA ligi, Luki Dončiću, s kojim je pre godinu i po dana postao prvak Evrope.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

- Luka je ranije ušao u period adaptacije. Odlaskom iz Slovenije u Španiju, igranje za Real Madrid, ulazak u rotaciju, u prvu petorku... Napravio je sve te korake i mislim da ih je sve dobro izneo. Mislim da je Dončić jako dobro podneo izazove. Zbog toga nisam iznenađen da je i u ovom izazovu pronašao sebe. Takmičar je, momak koji voli da igra košarku, da se nadmeće, da je na terenu, voli pažnju. Ima socijalnu inteligenciju u odnosu sa ljudima, sa saigračima i medijima- dodao je Igor Kokoškov za Sportklub.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading