TRINKIJERI: Moramo da uživamo i budemo bolji

Autor: Sportske.net

Sport

29.12.2018

18:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle teške i neizvesne borbe tokom svih 40 minuta, Partizan je slavio i pobedio Olimpiju u Ljubljani prvi put posle 2012. godine, što je dalo razloga za zadovoljstvo treneru crno-belih Andrea Trinkijeriju.

RepublikaFoto: Starsport
Andrea Trinkijeri

- Utakmica je bila baš onakva kakva sam očekivao, teška. Ni jedna ekipa nije uspela da razbije utakmicu i za nas je važna pobeda. Šest godina Partizan ovde nije pobedio...Igrali smo na momente solidno u odbrani, a na momente solidno u napadu. Nismo bili dovoljno iskusni da vežemo dobre napade i na tome moramo raditi - rekao je Trinkijeri.

Partizan je u odbrani sveo Olimpiju na samo sedam asistencija, što je najmanje za tim iz Ljubljane ove godine.

- To je bilo ključno, pogodili su Špan i bekovi teške trojke i to je sve. Odbrana je za nas ključna, bez toga ne možemo igrati - rekao je Trinkijeri.

RepublikaFoto: Starsport
Andrea Trinkijeri

Za Partizan je danas debitovao novajlija Renfro.

- Rasteretio je ekipu, zna šta radi. Vodio je ekipu, ima odnos plusa i minusa +15, više ne možeš tražiti od nekoga ko je tek došao - kaže trener Partizana.

Trinkijeri je ponovo rekao da ga raduje kad ekipa pobedi a igra slabo.

- Mi moramo samo raditi i biti bolji, 2. januara igramo protiv Lijetuvos Ritasa. Svaki dan moramo uživati i biti bolji. Kada dođe novi igrač, to je šok za ekipu - kaže trener.

Novinari su ga pitali da li će Aleksej Nikolić igrati manje nego ranije zbog dolaska Renfroa.

- Koliko je minuta igrao Nikolić? 20?. Da nisam zadovoljan, igrao bi tri minuta. Pejdža sam stavio od lopte i sad igramo tako. Može igrati bolje nego danas, igrao je 20 minuta, grešio je kao i drugi, ali za mene je on bitan igrač -rekao je Trinkijeri.

RepublikaFoto: Starsport
KK Partizan

Dok Partizan dobija uz slabu igru, Olimpija gubi neizvesne završnice, što je primetio i njen trener Saša Nikitović.

- Žao mi je što nismo dobili ovu utakmicu. Nismo uspeli da prelomimo egal završnice u poslednjih par mečeva. Nismo iskoristili tu našu priliku danas i rekao sam momcima i na zadnjem tajm-autu i sada da im nemam šta zameriti - rekao je srpski trener.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading