Ne žuri mi se u inostranstvo: Vanja Marinković bi da ostane u Partizanu

Autor: novosti.rs

Sport

10.08.2017

13:29 >> 15:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Partizan je započeo pripreme za novu sezonu bez Vanje Marinkovića. Usled problema sa proširenim venama talentovani bek nije u mogućnosti da radi sa timom.

RepublikaFoto: Tanjug
Marinković: Španija ili Humska?

Moraće na operaciju pre povratka na teren posle čega će biti poznat njegov status.

- Očekujem da u narednih šest-sedam dana sve bude poznato. Da li ću biti ovde ili na nekom drugom mestu još uvek ne znam. Za sada sam ovde. Imam ugovor sa Partizanom, kada je Baskonija u pitanju ništa ne znam, ništa nije zvanično. Voleo bih da ostanem, volim ovaj klub, dugo sam u njemu, uz Andrića najduže. Svi znamo koliko je teško, obećanja uvek ima, a koliko je realno... Kažem, voleo bih da ostanem, da se sve stabilizuje i da igramo dobro. Imamo i Evrokup, ali sa ovim timom nije realno da se nešto veliko uradi - kaže Marinković u intervjuu za“Sport klub”.

Teško mu pada situacija u klubu.

- Prošle sezone, posle više od dve decenije, nismo bili u finalu prvenstva Srbije. Bilo nam je mnogo teško, a ja sam imao sreće da me “izvuče” Evropsko prvenstvo za mlade u Patrasu. Nisam očekivao da ću igrati tako dobro, zahvalio bih se treneru Đokiću, Čanku i Šušoviću koji su ceo tim podigli na visok nivo.

Ne krije da mu mečevi u reprezentativnom dresu donose samopouzdanje, iako ne može da prežali poraz od Francuske u četvrtfinalu.

- Gledao sam sve mečeve i taj nesrećni protiv Francuza. Svaka im čast, imali su svoj dan za razliku od nas, dali su 13 trojki iz 16 pokušaja u drugom delu, a dan kasnije su od Izraela izgubili lagano sa 20 poena. Protiv nas da su bacili i šporet ušao bi u koš. Posle smo igrali u razigravanju za peto mesto sa Islandom, trebalo je u glavi da prelomimo, ali je to bilo teško. Mislili smo da ćemo lagano, nije tako bilo, mnogo teže nego da si u finalu. Svi momci i ja smo očekivali da uzmemo zlato, ali desilo se to što se desilo - zaključio je Marinković koji je putem Tvitera poželeo dobrodošlicu novom pojačanju Aleksandru Aranitoviću.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading