SRBIN NAJDOMINANTNIJI CENTAR U NBA: Super Džoker!

Autor:

Sport

20.12.2018

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nikola Jokić (23) lagano bi mogao da predaje košarku na nekom fakultetu, rekao je nedavno o fantastičnom centru jedan od najvećih srpskih trenera Božidar Maljković (66). Zaista, način na koji 213 centimetara visoki Somborac igra ove sezone u NBA ligi potvrđuje reči predsednika Olimpijskog komiteta Srbije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nikola Jokić

Poslednja spektakularna partija popularnog Džokera u pobedi Denvera nad Dalasom (126:118) raspametila je planetu i potvrdila da je Srbin najbolji centar u najjačoj ligi sveta.

STRAŠNO TELO

Jokić je Teksašanima spakovao 32 poena uz 16 skokova, četiri asistencije i tri ukradene lopte i bacio u drugi plan najboljeg novajliju NBA Luku Dončića (19), koji je imao samo reči hvale za nekadašnjeg igrača Mege.

- Uh, on je neverovatan igrač. Ne znam šta da kažem. Teško ga je zaustaviti. Sa takvim telom može da skače, postiže poene. Veoma je teško zaustaviti ga - istakao je vodeći as Dalasa i reprezentacije Slovenije.

Trener tima iz Kolorada Majk Meloun (47) sa ponosom je pričao o Srbinu, koji ove sezone u proseku beleži 18,1 poen, uz 10,1 skok i 7,4 asistencije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nikola Jokić

- Nikola pokazuje svima u NBA ligi da je kandidat za najkorisnijeg igrača, i to ne samo sa gledišta statistike. On radi sjajan posao svake večeri na mnogo različitih načina i zato je poseban igrač. Mnogo nam je osmeha doneo u svlačionici - hvali Džokera Maloun.

MVP IGRAČ

Jokićev saigrač Džamal Mari bio je konkretniji od svog trenera.

- Nikola je sigurno MVP. Ne znam šta bi još trebalo da uradi - zapitao se kanadski bek.

Ipak, skromni centar nije se mnogo uzbudio o mogućnosti da bude najkorisniji igrač lige.

- Ako se to desi - desiće se, ne mogu da utičem na to - sa obe noge na zemlji je Jokić.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading