KO ŽELI REPREZENTATIVNU KOŠARKU BEZ NAJBOLJIH? Ceo svet protiv, ali on vodi glavnu reč!

Autor: Tanjug

Sport

18.12.2018

10:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kvalifikacioni "prozori" za Svetsko prvenstvo u Kini naredne godine pokazali su se kao veoma uspešni, izjavio je prvi čovek Svetske košarkaške federacije (FIBA) Orasio Muratore.

RepublikaFoto: Starsport
Detalj sa utakmice Srbija - Grčka!

Muratore se nije složio sa brojnim kritikama stručnjaka širom sveta da "prozori" u kvalifikacijama štete košarci jer reprezentacije nisu mogle da računaju na najbolje igrače iz NBA lige, Evrolige, što je najviše "osetila" Slovenija koja kao prvak Evrope neće biti na Mundobasketu.

- Kada vidimo pune hale i radost svih na utakmicama kvalifikacija, uz komentare bivših, sadašnjih košarkaša, kao i navijača, sve ukazuje na to da smo ostvarili ono što smo hteli. Ovaj model je uspešan i nastavićemo sa njim- rekao je Muratore.

On je objasnio da reprezentativna košarka zaslužuje da bude više u toku godine.


- Pre novog sistema košarka je bila jedini timski sport koji nije imao aktivnosti reprezentacija tokom cele godine. Takav slučaj nije u fudbalu, odbojci, rukometu, čak i hokeju... Igrači putuju širom sveta- završio je Muratore.

Svetsko prvenstvo u Kini na programu je od 31. avgusta do 15. septembra.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading