POBEDA SRPSKOG BAJERNA U DERBIJU NEMAČKE

Autor:

Sport

16.12.2018

22:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U derbiju 11. kola i čitavog prvenstva Nemačke u košarci ekipa Bajern Minhena savladala je na domaćem terenu Albu iz Berlina rezultatom 83:81 i održala maksimalni učinak u Bundesligi. U drugim mečevima dana slavili su Oldenburg i Vircburg.

RepublikaFoto: twitter.com/Milan Macvan
KK Bajern Minhen

Bajern, koji sa klupe predvodi crnogorski stručnjak Dejan Radonjić, vodio je praktično tokom čitavog meča, ali ni u jednom trenutku mu berlinska ekipa nije dozvolila da se odvoji na nedostižnu prednost.

U samom finišu je nakon trojke Gijedraitisa gostujući tim došao na jedan poen zaostatka, ali je Peteri Koponen pogodio slobodno bacanje i postavio konačnih 83:81 na šest sekundi do kraja. Za tri je na kraju pokušao i Gifi, ali nije bio uspešan, pa je pobeda pripala Bavarcima.

U ekipi Bajerna blistao je Derik Vilijams, koji je bio i najkorisniji igrač prethodnog kola u Evroligi, a nekadašnji durig pik NBA drafta postigao je 26 poena i imao 5 skokova za 25 minuta. Srpski reprezentativci se nisu istakli - Stefan Jović je imao 2 poena (0/5 iz igre) i 5 asistencija za 17 minuta, Vladimir Lučić imao je 3 poena (1/4 iz igre), 3 skoka i 3 asistencije za 24 minuta, a Nemanja Dangubić nije imao nijedan šut iz igre i nije postigao nijedan poen za 12 minuta iz igre.

Najbolji u ekipi Albe bio je Rokas Gijedraitis sa 22 poena i 4 skoka, a srpski plejmejker Stefan Peno odigrao je solidan meč sa 9 poena (3/5 iz igre, 2/5 penali), uz 3 skoka i 5 asistencija za 21 minut na parketu.

Nakon pobede Bajern je prvi sa 11 pobeda iz 11 susreta, dok je Alba druga sa skorom 8-3.

U drugim mečevima dana Oldenburg je pobedio Getingen rezultatom 86:70, a Mihajlo Andrić je u poraženoj ekipi imao tri poena. Vircburg je kod kuće bio bolji od Jene 80:65.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading