Zvezda i Partizan zajedno u grupi Evrokupa?!

Autor: Republika

Sport

13.12.2018

11:55

Zvezda i Partizan u istoj grupi Evrokupa? Ne samo da je moguće, nego su ljubitelji košarke iz Srbije na korak od toga da se baš "večiti derbiji" dese na evro-sceni.

sTARSPORT
KK Partizan - KK Crvena zvezda

Prva faza Evrokupa se polako bliži kraju, a stvari u grupama se polako kristališu. Poznati su neki učesnici druge runde u kojoj će ponovo biti formirane grupe od po četiri tima, a igraće se po dvokružnom sistemu. Ljubitelji "igre pod obručima" će po svemu sudeći u jednoj od novoformiranih grupa moći da gledaju duele "večitih rivala" ali i još jednog tima iz ABA lige.

Ipak krenimo redom, od onog što je u ovom trenutku sigurno.

A sigurno je da bi pomenuti scenario, sa Zvezdom i Partizanom kao rivalima, mogao da se desi - u grupi H. U nju će će sigurno sa prve pozicije iz grupe D proći Uniks iz Kazanja, dok će treće mesto zauzeti Cedevita. I, te dve pozicije su "fiksirane", zahvaljujući odluci čelnika takmičenja da grupu H čine prvi iz D grupe (sigurno Uniks), drugi iz A (u kojoj je Zvezda), treći iz B (sigurno Cedevita) i četvrti iz C grupe (u kojoj je Partizan).

A upravo ono što navijače u našoj zemlji najviše zanima jeste mogućnost da bi, po prvi put od raspada Jugoslavije, mogli da u nekom evropskom takmičenju snage odmere Crvena zvezda i Partizan. Da bi došlo do "večitog derbija" na evropskoj pozornici neophodno je da se poklopi nekoliko rezultata, ali daleko od toga da je to nemoguće.

sTARSPORT
Detalj sa večitog derbija

Neophodno je da crveno-beli ostanu na drugom mestu u grupi A, što je i te kako moguće jer u poslednjem kolu gostuju Galatasaraju (sreda, 18 časova) koji su već savladali u Beogradu krajem oktobra prilično ubedljivo sa 87:57. Zvezdi je potrebna pobeda, a ostvari li je - biće druga i odlazi u pomenutu grupu H.

"Parni valjak" bi sledeće srede od 20 časova morao da savlada Turk Telekom u poslednjem kolu sa šest ili više poena razlike, a time bi košarkaši Partizana čekirali ne samo kartu za sledeću rundu, već i duele sa preostala dva Abaligaša, Cedevetiom sigurno, a i Zvezdom, ako ona ostvari pomenutu pobedu u Turskoj.

Evropo, spremi se za spektakl!

 

 

Komentari (0)

Loading