STRELA U SRCE BIVŠEM KLUBU: Bjelica i Bogdanović pripitomili "vukove"

Autor:

Sport

13.12.2018

08:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Teško je znati u kakvim su se uslovima rastali Nemanja Bjelica i Tom Tibodo uoči selidbe srpskog reprezentativca u Sakramento, odnosno kako se Minesota ponela prema njemu. Sluteći po svemu što smo videli u dva dosadašnja okršaja, izgleda da se u Bjelici skrivalo mnogo emocija i one su prosto morale da izađu na površinu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nemanja Bjelica

Zato i ne treba da čudi što je Bjelica još jednom rasturio bivši klub, s tim što je ovog puta bio najbolji strelac Kingsa u pobedi rezultatom 141:130! Koliko je Belom značilo to što je posle nešto više od mesec dana ponovo dobio šansu da ukrsti koplja sa bivšim saigračima, dovoljno se videlo po njegovim reakcijama posle svakog koša. Završio je utakmicu sa čak 25 poena (9/15 iz igre, 4/9 za tri), što mu je drugi najbolji učinak otkako je letos potpisao za Kingse, na šta je dopisao još pet uhvaćenih lopti i tri asistencije. Na parketu je proveo nešto manje od 29 minuta. 

I baš kao i u onom, prvom susretu sa Vulvsima na istom mestu, Bjelica je i sinoć bio od presudnog značaja za konačni ishod. U poslednju četvrtinu ušao je sa 22 poena, a onda kada je Kingsima bilo najpotrebnije, zapalio je tribine na fantastičnu asistenciju Bogdana Bogdanovića! Raspalio je trojku na tačno 105 sekundi do kraja, pogodio i Sakramentu doneo prednost koju Minesotas nikako nije mogla da stigne - 133:125. Harpun pravo u srce Vukova. Tim hicem Bjelica je postavio rekord franšize sa 19 ubačenih trojki iz 37 pokušaja, što dovoljno pokazuje kakvog su šuterskog raspoloženja bili igrači Dejva Jergera. Bjelica je pogodak vredan pobede proslavio erupcijom emocija i nije krio da mu je drago što vidi bivše saigrače na kolenima. 

Odličnu rolu imao je i Bogdan Bogdanović! Bilo je ovo pravo veče srpskih asova. Na Bjeličinih 25, Bogdan je ubacio još 20 poena (9/15 iz igre, 2/5 za tri), čemu je dodao još šest asistencija i pet uhvaćenih lopti.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading