SRBIJI se smeši lepa košarkaška budućnost, juniori pokorili EVROPU!

Autor: mondo.rs

Sport

07.08.2017

10:27 >> 10:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle devet godina, Srbija je šampion Evrope u juniorskom uzrastu. Pod vođstvom selektora Vlade Jovanovića, kao i te 2009, "orlići" su se popeli na kontinentalni tron i potvrdili dominaciju u uzrastu do 18 godina.

RepublikaFoto: youtube.com/FIBA

U nedeljnom finalu, u Slovačkoj je pala Španija, rival koji je pobedio našu selekciju na početku turnira. Posle tog poraza, "orlići" su uhvatili zalet i redom rušili Italiju, Ukrajinu, Nemačku, pa u četvrtfinalu BiH, a u polufinalu Litvaniju.

Odličnim igrama, ceo tim Srbije skrenuo je pažnju na sebe i dao veru u svetlu budućnost. Među "orlićima" u finalu se posebno istakao Nikola Mišković, perspektivno krilo, koji je proglašen i za najkorisnijeg igrača turnira.

Ovi momci su najbolji u Evropi:

Nikola Mišković, Aleksa Uskoković, Balša Koprivica, Stefan Momirov, Vuk Vulikić, Filip Petrušev, Andreja Marjanović, Tadija Tadić, Danilo Petrović, Marko Pecarski, Marko Šarenac, Aleksa Matić i selektor Vlade Jovanović.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading