MVP VASA: Ogromne žrtve i borba sa egom!

Autor:

Sport

05.12.2018

22:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najkorisniji igrač meseca novembra u Evroligi Vasilije Micić je govorio za zvanični sajt Anadolu Efesa o svojim partijama u ovom turskom klubu kao i o tome što je izabran za MVP minulog meseca u elitnom takmičenju.

RepublikaFoto: Starsport
Vasilije Micić

U aktuelnoj sezoni u kojoj Efes konačno gura u skladu sa svojim finansijama i očekivanjima, Vasilije Micić je glavna pokretačka snaga istanbulske ekipe. Njegova sigurnost u organizaciji napada, u asistencijama i poentiranju je ključna u igri ekipe Ergina Atamana, a zbog uticaja na igru jedne od ekipa sa najboljom formomu Evroligi Micić je dobio i nagradu najkorisnijeg igrača novembra. 

Micić je u novembru prosečno imao 18 ideksnih poena po meču, imao je šest asistencija i 13,3 poena prosečno.

- Veoma mi je drago i srećan sam zbog nagrade. Znam kroz šta sam sve prošao u karijeri i mnogo mi znači. Ovo je najbolja moguća motivacija za mene. Iskreno nisam očekivao nagraud jer sam svestan koliko dobrih igrača ima u Evroligi, ali imamo odličnu seriju pobeda, pet mečeva smo dobili u novembru i bio sam deo tog niza - rekao je Micić za sajt Evrolige. 

- Znam koliko je teško navići se na velike timove i dobiti minute, ali sam dobio veliko iskustvo od trenera Šarasa prošle sezone. Sazreo sam i imam mnogo više samopouzdanja na terenu. Znam šta je potrebno za pobedu i to samopouzdanje mi je bilo neophodno. Samopouzdanje dobijam i od trenera Atamana i mi dobro funkcionišemo zajedno - kaže srpski plej. 

RepublikaFoto: Starsport
Šarunas Jasikevičijus

Mesec novembar je ipak počeo porazom za Efes i to od Armanija, kada je Micić u Milanu promašio ključna slobodna bacanja. Protiv Gran Kanarije je bilo potpuno drugačije, a kada je Vasa ubacio te penale emocije su izašle iz njega.

- Vikao sam kao ludak! Mnogi u hali nisu znali kroz šta sam prošao u utakmici protiv Armanija, ali za mene je to bilo važno. Bio sam srećan da sam pokazao emocije tada. Bilo je pritiska na meni i bile su to potpuno iskrene emocije. Bilo mi je značajno da sam se oporavio od takvog lošeg momenta toliko brzo. Biće još toga u mojoj karijeri i srećan sam da sam to već proživeo - kaže MVP novembra meseca u Evroligi. 

- Prošle godine sa Šarasom sam naučio da je neophodno da žrtvuješ uvek pomalo svoj ego i da se boriš sa njim da bi dobio rezultat. Učinak pojedinca je bitan, ali je bitna i nagrada. Kao plejmejker pokušavam da budem svestan situacije na parketu i da nađem prednost mog tima. Ne moram da postignem 20 poena na svakom meču. Ako imam prednost na mojoj poziciji, iskoristiću je. Treba napadati tamo gde postoji prednost - istakaoi je Vasa.

RepublikaFoto: Starsport
Vasilije Micić

- Ova nagrada je za mene specijalna. To je nešto što ne dobijaš svakog dana. Zaslužio sam je zbog moje radne etike i posvećenosti košarci. Pomoći će mi da još više radim u narednim mečevima i probaću da je osvojim opet - zaključio je Micić.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading