ĐORĐEVIĆ LJUT KAO RIS: Neke stvari nisu dozvoljene u reprezentaciji

Autor:

Sport

30.11.2018

16:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Orlovi" su poraženi u Tel Alivu od Izraela sa 83:74 i značajno zakomplikovali svoje šanse za plasman na Svetsko prvenstvo u Kini naredne godine.

RepublikaFoto: fiba.basketball
Aleksandar Đorđević

Veliki broj grešaka u napadu, izgubljene lopte, loša igra i u odbrani, pogotovo tokom prve četvrtine kada smo primili 29 poena, ali i u nastavku, kada je Gaj Pnini uglavnom neometan pogađao trojke u seriji.

Posle svega, selektor ne samo da ne može da bude zadovoljan, nego je i veoma ljut na svoje pojedine igrače.

- U ključnim momentima nismo imali ideju kako da završimo meč. Mnogo izgubljenih lopti, posebno u poslednja tri minuta. Ljut sam na igrače što nisu shvatili da je svaki poen važan. Tri poslednja tajm-auta smo o tome pričali. A nismo shvatili važnost.


- Ovo je bio težak dan. Ponosan sam na trud, ali još nešto je moralo da se pokaže na ternu. Manjak kreativnosti je na kraju došao na naplatu. Nisu svih 12 igrača pokazali napor koji je potreban za ovakav meč. To nije dozvoljeno u reprezentaciji Srbije - izjavio je Đorđević, a prenosi portalbasketballsphere.com.
RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aleksandar Đorđević

Podsetio je da je Izrael kvalitetna ekipša, koja protiv Nemačke imala i dvadesetak poena prednosti, a na kraju nesrećn izgubila.

Međutim, najvažnije je da se ekipa konsoliduje do Grčke, kako bi se bar u tom meču ostvari pobeda, iako su Grci do sada neporaženi.

- Znamo šta nemamo, da nam nedostaju NBA igrači, igrači iz Evrolige, a tu su i povređeni igrači. Ovo je potpuno drugi tim u odnosu na onaj koji je počeo kvalifikacije. Svaku utakmicu imamo druge igrače. Jako je to teško. Grčka nas je pobedila na njihovom terenu. Nadamo se da možemo da ih pobedimo, ali pred nama je dug put - zaključio je Đorđević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading