NOVA GLAVOBOLJA ZA ĐORĐEVIĆA: "Raštimovana" Srbija poklekla u Tel Avivu!

Autor:

Sport

30.11.2018

13:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaška reprezentacija Srbije izgubila je od selekcije Izraela rezultatom 83:74 u prvom meču petog "prozora" kvalifikacija za Mundobasket 2019., i tako sebi znatno otežala put do svetske smotre.

RepublikaFoto: Starsport
Košarkaši Srbije

Igrao se egal od početka meča, a potom u manjim serijama sa obe strane. Raduljica se u prvom kvatalu dobro snalazio pod košem i revnosno nosio sa Izraelcima. Međutim, dosta su grešili "orlovi". Prvi su do serije od 8 poena stigli domaći, ali Milosavljević vraća naše u igru u finišu prvog kvartala.  Baš burnih deset minuta koje je Milosavljević začinio pogodak iz prodora koš uz zvuk sirene. Izrael  je dobio prvu četvrtinu sa 29:24.

Dosta su grešila oba tima u nastavku, igrala se samo odbrana u uvodnim minutima druge deonice, pokušavao je Đorđević da razbudi svoje izabranike, ali nije išlo, srećom ni Izraelci nisu blistali. Srbija je uspela da preokrene pred kraj prvog poluvremena i ode na predah sa rezultatom 45:43.

Slaba košarka se igrala u drugom poluvremenu, dosta prekida, grešaka i faulova, ali može se reći i tokom čitavog meča. Počela je ofanzivnije Srbija u trećoj četvrtini, ali vraćali su se Izraelci, dosta oscilacija u igri oba tima, treća deonica je završena 59:60 za domaće.

Nisu imali ideje ni motivacije "orlovi". Pokušavali su na silu da dođu da poena bez ikakve konkretne akcije, izgledali su raštimovano. Nisu smogli snage da preokrenu u Tel Avivu.

RepublikaFoto: Starsport

"Orlovi" su propustili šansu da jednom nogom zakorače ka Mundobasketu u Kini, ali su podbacili i zakomplikovali svoju situaciju.

Tim Aleksandra Đorđevića pred poslednj tri meča ima skor 5-4, samo pobedu više od Izraela koji će gostovati u februaru u Beogradu.

Srbija sada mora da pobedi neporaženu Grčku u ponedeljak u "Pioniru" da bi na "pol" poziciji dočekala poslednji kvalifikacioni "prozor" u kojem će osim meča sa Izraelom, igrati i sa Estonijom u gostima.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading