Raduljica zadovoljan formom: DA POBEDIMO KAO I UVEK

Autor:

Sport

26.11.2018

19:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reprezentativni centar još jednom je iz daleke Kine došao da igra utakmice kvalifikacija za Mundobasket.

RepublikaFoto: instagram.com/mraduljica
Miroslav Raduljica

- Da pobedimo, kao i uvek!

Miroslav Raduljica kratko i jasno je odgovorio na jedno od pitanja kakva se igračima redovno postavljaju pred utakmice i takmičenja.

Na sledeće pitanje, o svojoj trenutnoj formi, centar kineskih Đangsu Dragonsa se osvrnuo na specifičnosti lige u kojoj igra klupsku košarku.

- Mislim da sam u dobroj formi. Ali, prijaće mi ovo što se igraju četvrtine po 10 minuta i što ima malo više ljudi u rotaciji.


Prvi rival je Izrael, u petak, a rezultat iz Tel Aviva odrediće u kakvoj atmosferi i sa kojim ulogom će "orlovi" dočekati Grčku 3. decembra.

- Nije da sam preterano pratio Izrael, ali valjda su to otprilike isti igrači protiv kojih smo igrali po Evropi. Ne može tu da bude puno iznenađenja. U svakom slučaju ćemo imati i skauting, pa ćemo ih još bliže upoznati.
RepublikaFoto: Tanjug/AP
Miroslav Raduljica

Biće ovo prvi meč kvalifikacija koji će se igrati u tzv. "matineu", od 13 časova po našem vremenu, odnosno 14 po lokalnom.

Kada je u Đangsuu, Raduljica je čak sedam sati "ispred" Srbije.

- Možemo da se vratimo kući istog dana, to je korektno... Nema to veze. Igrali smo u tim terminima i ranije, samo je pitanje kako ćeš psihički da se spremiš. OK, malo jeste šok za telo, ali ja sam već šokiran dolaskom ovde, pa mi neće biti problem.


Najtemeljniji odgovor 30-godišnji centar je ponudio na pitanje o utakmici protiv Austrije, prošle zime u Švehatu.
RepublikaFoto: Starsport
Miroslav Raduljica

Tada je Srbija slavila trojkom Alekse Avramovića dvadesetak sekundi pre kraja i pokazalo se da u ovakvim kvalifikacijama, gde najbolje reprezentacije igraju nekompletne, nikoga nije lako savladati, pogotovo u gostima.

- Ono čuveno - "svi danas igraju košarku". Ta utakmica je bila malo iznenađenje, ali i nije. Zna se da su ovi "prozori" vrlo čudni. Ekipa nema vremena da se pripremi i uigra, videlo se to i u septembru. Uopšte neću da pominjem imena, ko igra, ko ne igra. Dovoljno je da dođe samo jedan igrač iz nekog drugog sistema pa da ekipa ne može da se sklopi, a kamoli više njih - kaže Miroslav Raduljica.

- Mi koji smo tu više godina i činimo "kostur" reprezentacije, pomažemo novajlijama da se brzo uklope, ali u svakom slučaju nije lako. Možda je to jedan od razloga što na gostovanjima kao što je bila Austrija, mi ne izgledamo onako kako bi trebalo. Ali, izborićemo se i sa tim. Proći ćemo i ove "prozorčiće" i "prozore"... i onda ćemo da idemo u Kinu!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading