JAČI OD PROBLEMA: Može li Sale da zatvori "prozor"?

Autor:

Sport

26.11.2018

17:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Muška seniorska reprezentacija Srbije okupila se u Beogradu i počela je pripreme za peti "prozor" kvalifikacija za Svetski šampionat 2019. Naš nacionalni tim će 30. novembra gostovati Izraelu u Tel Avivu, dok će 3. decembra u dvorani „Aleksandar Nikolić“ dočekati Grčku. Selektor Aleksadnar Đorđević imaće težak posao.

RepublikaFoto: Starsport

- Novi „prozor“, nove zahtevne utakmoce su pred nama, dve izuzetno teške… Po mom mišljenju, ovo je najteži „prozor“ do sada, ali je glupo da se stalno vraćamo na istu priču… Sve te neke stvari vezane za povrede i klupske rasporede nam otežavaju posao. Nije lako, ni igračima nije lako… Košarka je igra automatizma, pobednička košarka ne trpi greške, one se ispravljaju uigranošću, a mi za to imamo najmanje vremena i jako je teško da pružimo najbolje što možemo u svakoj utakmici. Međutim, to je što je, ono što znate – nema izgovora! Idemo da probamo da pobedimo obe utakmice, prvo ovu u Izraelu koja će biti izuzetno teška - rekao je Đorđević.

Selektor baš ceni Izrael.

- Čeka nas ekipa koja je poslednje dve utakmice izgubila u poslednjoj sekundi, jednu u produžecima sa Nemačkom… Imaju hemiju, dobre atlete posle dužeg vremena na visokim pozocijama, dobru organizaciju koja kreće od Blata i Mekela, ambijent će sigurno biti na njihovoj strani… U nekim našim kalkulacijama ta posledenja utakmica protiv njih u Beogradu u sledećem „prozoru“ može da bude odlučujuća za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo. Na nama je da ne dođe do toga i da probamo da već sada na neki način rešimo to pitanje u kvalifikacijama, koje su ispale teške, ne samo za nas već za sve ekipe.

Đorđević je govorio i o zdravstvenom problemu.

- Rade Zagorac ima problem sa povredom nosa. Dogovorili smo se još kada sam gledao Partizan u Trentu da bude ponovo sa nama, da se vrati i priključi ekipi jer je igrač kome je, po mom mišljenju, izuzetno potrebno reprezentativno iskustvo. Ne kažem da je ovo neki rad količinski, imaćemo samo dva-tri treninga, ali treba da oseti ponovo da je deo ove priče i nadao sam se da će moći da nam pomogne, a videćemo kakvo je njegovo zdravstveno stanje. Što se tiče ostalih, većina ima neke male povrede i razne upale, ali to je normalno. Oni su profesionalci i znaju da se nose sa tim - rekao je Đorđević.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading